BEGINNING OF THE END FOR ARMENIAN PROPAGANDA AND “HYE”STERIA ?

Spread the love

THIS CITY HAS RESCINDED THE ARMENIAN GENOCIDE RECOGNITION
DECLARING THE RESOLUTION NULL AND VOID

According to the news article below that appeared on April 2, 2010, in the largest daily in Turkiye, Hurriyet, this Ukranian city of Izyum, population 60,000 and about 80 miles from the capitol of Harkov province, Ukraine, has rescinded on March 26, 2010 the genocide resolution that it passed in December 2009, thus no longer recognizing the Armenian claims at face value. Citing a report by the Crimean News Agency, the article heralds the first decision of its kind anywhere, which may indeed, be a turning point, a beginning of the end, for the diaspora Armenian propaganda efforts.

Rehim Hümbetov, president of the Crimean-Azerbaijani Association, they worked hard to get the Armenian propaganda annulled, by suing the resolution on grounds that it violated Ukranian law, that it should be reviewed and rescinded, and won after intensive efforts.

Rehim Hümbetov stated that the time has come to wage an international effort to overturn all such resolutions misrepresenting Armenian propaganda as settled history.

***

Wow! I wonder if the days of “hye”nas feeding on Turkish corpses of WWI may be over…

Who knows?

Anyway, Here is the original article:

***

BU KENT TANIDIĞI ‘SOYKIRIMI’ IPTAL ETTI

A.A. / hurriyet.com.tr , 2 Nisan 2010

Ukrayna’nın Harkov bölgesindeki bir yerel belediye meclisi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili daha önce kabul ettiği kararını iptal etti.

Kırım Haber Ajansı’nın haberine göre, İzyum Şehir Belediye Meclisi, Aralık 2009’da kabul ettiği Ermeni iddialarıyla ilgili kararı, 26 Mart’ta yapılan toplantıda iptal etti.

Haberde, Ukrayna’da alınan bu iptal kararının, dünyada 1915 olaylarıyla ilgili ilk iptal örneği olduğu belirtildi.

Karara ilişkin açıklama yapan ve iptal kararının alınması için çok çalıştıklarını belirten Kırım Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Rehim Hümbetov, “Artık Ermeni iddialarına ilişkin kabul edilen kararların iptali için uluslararası düzeyde mücadele etme vaktinin geldiğini” söyledi.

Hümbetov, belediye meclisinin daha önce aldığı kararın, Ukrayna kanunlarına aykırı olduğunu belirterek, incelenmesi ve iptali için İzyum savcılığına da başvurduklarını ve yoğun çabalar sonucunda kararın iptal edilmesini sağladıklarını belirtti.

Yaklaşık 60 bin nüfuslu şehir, Harkov’un merkezinden 120 kilometre uzaklıkta bulunuyor.


Spread the love

Comments

One response to “BEGINNING OF THE END FOR ARMENIAN PROPAGANDA AND “HYE”STERIA ?”

  1. Canikli Avatar

    Here is the original report by Crimean News Agency:

    http://www.qha.com.ua/haber2.php?id=3451

    Dünyada ilk defa bir sözde Ermeni soykırımını tanıma kararı iptal edildi
    Toplum , 2010-04-02 17:43:04

    Rehim Hümbetov: “Artık sözde Ermeni soykırımının tanınması ile bağlı kararların uluslararası seviyede lağvedilmesi için mücadele etme vakti gelip çatmıştır”

    Ukrayna’nın Harkov bölgesine bağlı İzyum şehrinin belediye meclisi 2009 yılının Aralık ayında kabul etmiş olduğu sözde Ermeni soykırımını tanıma kararını 26 Martta yapılan toplantıda iptal etti. Böylece dünyada bir sözde Ermeni soykırımı kararının iptal edildiği ilk örnek oldu.

    Kırım Azarbaycanlılar Derneği Başkanı Rehim Hümbetov’un 1 Nisan’da QHA’ya telefonla verdiği habere göre iptal kararı belediye meclisinin son toplantısında alındı. İzyum Belediye Başkanı, belediye meclisinin kararı ile ilgili olarak Kırım Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Rehim Hümbetov ve Ukrayna Azerbaycanlılar Kongresi Kırım Şubesine mektup gönderdi. Hümbetov, sözde Ermeni soykırımı kararının iptali için uzun emekler sarf edildiğini belirterek, “Bu karar Ukrayna kanunlarına aykırı idi ve yerel idarenin böyle kararı kabul etmeye hakkı yoktu. Bu kararın incelenmesi için İzyum savcılığına başvurduk. Uzun bir süreçten sonra kararın iptaline nail olduk. Artık uluslararası çapta sözde Ermeni soykırımını tanıma kararların iptal edilmesi için çalışma vakti gelip çatmıştır. Bunun için esaslar lazım olduğundan dolayı bu zordur.” dedi.
    QHA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *