SPANISH PARLIAMENT TO CONSIDER ARMENIAN GENOCIDE RESOLUTION

Spread the love

news.am
March 11 2010
Armenia

The motion on Resolution on Armenian Genocide was introduced to
Spanish Parliament. The sponsors of the document are representatives
of Republican Left of Catalonia and three MPs of Initiative for
Catalonia Greens.

They also proposed to include in the resolution a provision that
Spanish Government supports Armenia-Turkey normalization process and
calls EU to back Yerevan-Ankara dialogue.

February 26, the Catalonian Parliament, unanimously voted for the
Armenian Genocide approval.


Spread the love

Comments

2 responses to “SPANISH PARLIAMENT TO CONSIDER ARMENIAN GENOCIDE RESOLUTION”

  1. H Sinasi Avatar

    Avrupa’da Turkiye karsiti ortak ‘Ermeni’leri destekleyelim, Turkiye’den Avrupa’ya girmeden butun istediklerimizi alalim sevdasi basladi, bunun karsiliginda Turk Disisleri Bakanligi’nin bilincli ve yetkili – etkili bir ekip ile olaylari takip ettigini soylemek mumkun degil. Varsa neredeler, neredelerse neden bizim haberimiz olmuyor ve bu ekibin yetenek seviyesini kim tespit ediyor?

    Bizler Ingiltere’de sayisi kabarik Diplomat’larimiz arasinda Ermeni soru uzerine uzman bir kisiyi goremedik. Turkiye’yi ilgilendiren toplantilarda hicbir Diplomatimizi ayaga kalkip milletin takdirini kazanacak bir savunma konusmasi yaptigini goremedik. Ayrica bu Diplomat’larimiz arasinda Ingiltere Turk Sivil Toplum Orgulterine manevi onderlik edebilecek kim var kim yok bilemiyoruz. Elcilik bu konuda girisimler yapsa saniyorum simdiki durgunluk harekete gecebilir. Aksi takdirde boyle devam edersek bir gun bunun bedelini odemek zorunda kalacagiz (bu gerceklesirse cocuklarimiza ne diyecegiz ?)

    Dost aci soylerse buyrun soyluyoruz, bundan daha aci soylersek saygisizlik yapiyorsunuz kelimecikleri ile karsilasiyoruz! Kaldiki Turkiye’miz bu durgunluga layik bir ulke degil ; bizlerde senelerdir ayni durgunluk ile karsi karsiya kalmaktan caresiz kaldik..

  2. D. Karsan Avatar
    D. Karsan

    Ilk once 1492den basliyarak Ispanyada Hristiyan olmiyanlara uyguladiklari Engizisyonla ilgili bir soy kirimiz karari cikarsinlar. Ondan sonra Orta ve Guney Amerikada Hernando Cortezin yaptigi buyuk soy kirimini taniyan bir kanun cikarsinlar, ondan sonra Franko’nun solculara uyguladigi katliam ve Guarnica ile ilgili bir soy kirimi karari daha cikarsinlar. Ancak sonra gorecekler ki sirada Fransa (Cezayir), ABD (Kizlderili, Zenciler, Hirosima, Nagazaki, Dresden), Ingiltere (Guney Afrikada Hereolar ve Zulular, Canada’da Akadyenler, Hindistan, Dresden, Hamburg), Israil (Filisitin ve Satila), Rusya (Sibiryaya yollanan Tatar ve Turkler), Cin (Mao Devri), Kambocya ve bir yigin su anda aklima gelmiyen bir yigin digerleri var..Arkadan vakitleri kalirsa Osmanlinin yikilisi sirassinda yasananlarla ilgili gorusmelere baslayabilirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *