Batı Trakya Türkleşiyor !

Spread the love

Yunanca yayınlanan Proto Thema’da Batı Trakya’nın Türkleşmesi konusu ele alındı.

batitrakyaharitaGoogle Earth’ün bir ay içinde art arda ortaya çıkan iki “hatası”, 2006 yılında internette yer alan bir metin, üç belediye başkanının seçilmesiyle “dağlık özerk bir Müslüman bölgesinin” oluşturulması ve aynı zamanda Amerikalı diplomatların Gümülcine merkezli azınlıkla gizli temasları, ülkemizin yakında ele alacağı çok ciddi bir sorunu ortaya koyuyor: “Batı Trakya’nın Kosovalaşması”.

Başka bir ifadeyle “Batı Trakya Cumhuriyeti” adıyla Yunanistan sınırları içinde özerk bir devletçiğin kurulmasına yönelik resmî bir dilekçenin sunulmasına dair bakış açısı, Türkiye tarafından marifetli bir şekilde geliştiriliyor. Güvenilir kaynaklara göre Selanik’teki ABD Başkonsolosluğu da bunları “büyük bir dikkatle izliyor”.

–Bilinmeyen Sürtüşmeler ve Gösteriler–

Kendilerini Türk olarak tanımlayan Müslümanlardan oluşan grupların, birkaç aydan bu yana tahrik edici bir şekilde “Batı Trakya Türkleri Avrupa Federasyonu” tişörtleri giyerek veya a Kuzey Kıbrıs devletçiğine benzer, hayal ettikleri sözde bağımsız devletçiğin bayraklarıyla dolaştıkları, Trakya’da herkes tarafından biliniyor. Bütün bunlar Yunan Emniyetinin ve bazı Yunanlıların bu tür gruplarla sürtüşmelerine karışmayan ordunun gözü önünde oluyor. Edinilen bilgilere göre Ortodokslarla Müslümanlar arasında meydana gelen olaylar da az değil. Son zamanlarda, genelde sorun yaratmayan Müslüman toplumunda alışılmamış bir hareketlenme gözleniyor.

Bölgedeki politikacılar, özellikle Yorgo Petalotis ve Evripidis Stilianidis, her türlü fanatizmi engellemeye yönelik bir tutum sergiliyor. Her hâlükârda Sayın Stilianidis’in, Dışişleri Bakanı Sayın Dimitris Druças’a (Haziran 2010) Erdoğan hükûmetinin son talepleriyle ilgili sorusu ilginçti. Türk hükûmeti, Sayın Tayyip Erdoğan’ın son ziyareti sırasında, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Feridun Sinirlioğlu vasıtasıyla Yunan Dışişleri Bakanlığına sunduğu belgeyle önceki anlaşmaları ihlal ederek iki dilli anaokullarının, azınlık ortaokullarının kurulmasını, müftü ve vakıflar mütevelli heyetlerinin seçilmesini, isimlerinde Türk sözcüğünün yer aldığı derneklerin tanınmasını vb. taleplerde bulundu.

–Google’ın “Parmağı”–

Eski EYP Başkanı LAOS Kontenjan Milletvekili Yannis Korantis, 10 Aralık’ta sunduğu soru önergesiyle Dışişleri Bakanlığından kesinlikle tesadüfi olmayan bir olay hakkında bilgi istedi. Google Earth’te “Batı Trakya Cumhuriyeti” adı vardı. Aynı zamanda, araştırmalarımız sonucunda Google Earth’ün Trakya konularına ilk kez müdahale etmediğini tespit ettik. Buna benzer bir girişim 2006 yılında da olmuş, Gümülcine ikiye ayrılmış, bir tarafı Google’ın bilinen renkleriyle Yunan olarak; diğer kısmı ise kırmızı yani Türk olarak gösterilmişti.

–“Sınırlarını” Çiziyorlar–

Ortamın gerilmesinde, Kalikratis sistemi çerçevesinde yerel seçimlerde üç Müslüman belediye başkanının seçilmesinin, katalizör rolü oynadığı anlaşılıyor. Dağlık Trakya bölgesinin coğrafi açıdan komşu üç belediyesinde (İskeçe’de Gökçepınar; Rodop’ta Yassıköy ve Büyük Sirkeli) Müslüman belediye başkanlarının seçilmesi mümkün oldu. Böylece hemen hemen Trakya’nın bütün dağlık bölgesine uzanan sadece Müslümanların yaşadığı bir bölge oluştu. Tanınmış analizciler, “gettolaşmaktan” söz etti. Aynı kaynaklara göre İskeçe’nin Şahin Belediyesinde yemin etmiş gayri resmî bir hükümet var, üyeleri ise bütün Yunan partilerinden milletvekili seçilmiş eski ve şimdiki milletvekilleridir. Söz konusu kişiler Türk Başkonsolosluğunun finansmanıyla bir dizi “Türk dernekleri” kurmuşlar (tarih araştırmaları yapan kültür dernekleri). Bu dernekler düşük faiz karşılığında Ziraat Bankasından bir dizi krediyle finanse ediliyorlar.

–Marifetli Sayın Halit Habiboğlu–

Bütün bu ortamın merkezinde Trakya’nın Denktaş’ı olmak isteyen, tanınmış Müslüman Halit Habiboğlu var. Almanya’daki bürosundan her şeyi ayarlıyor. Sayın Yannis Korantis, “Selanik’teki ABD Başkonsolosluğu ve AB ile temasa geçen kişi Habiboğlu’dur. Gelecekteki olayların öncüsü ise her çarşamba günü Gümülcine’yi ziyaret eden Konsolos Marsha Lance’dir. Amerikalıların hedefi, ABD Dışişleri Bakanlığının yıllık raporunda insan hakları şemsiyesi altında azınlık konusunu ön plana getirmektir.” diyor. Sayın Habiboğlu sadece Trakya Müslümanlarının Yunan boyunduruğundan “kurtulmasını” amaçlamıyor. Buna paralel olarak kendisini “Makedon” şeklinde tanımlayan ünlü “Uranio Tokso” örgütü, Başkanı Pavlos Voskopulos ile ortak faaliyette bulunuyor. Hedefleri, Çameryalılar azınlığıyla birlikte ortak bir gündem belirlemek. Marunya kökenli olan Sayın Habiboğlu, 2006 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesini küstahça ziyaret etmiş ve Trakya Müslümanlarının “sorunlarını” Avrupalı parlamenterlere anlatmış, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis’ten yardım istemişti.


Spread the love

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *