Report on future strategies for Turkish Cyprus concludes

Spread the love

TRNCReport on Future Strategies for Turkish Republic of Northern Cyprus prepared by Turkish Economy Bank was submitted to TRNC executives on Monday.

Report on Future Strategies for Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC) prepared by Turkish Economy Bank (TEB) was submitted to TRNC executives on Monday.

The report, jointly prepared by TEB, Foreign Economic Relations Board of Turkey (DEIK), and Turkish-TRNC Business Council, aims at assessing future strategies of TRNC and revealing areas of investment. The report considers TRNC with all its social and economic processes.

Halim Mete, Deputy Chairman of the Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey (TOBB), while addressing a ceremony held to submit the report, stated that, “we want TRNC to stand on its own legs with a strong economy and qualified man power source”.

“The report is related to the future of TRNC,” Mete said and referred to referendum on Annan plan dated April 24, 2004.

“Turkish Cypriot people voted in favor of the report and Greek Cypriot party refused the solution plan supported by the UN and European Union. In the end, Turkish Cypriot people supporting the solution were punished and could not get rid of economic and political blockade,” Mete said.

TOBB Deputy Chairman said, “TRNC has an extremely well-trained human resource and an tourism potential. We have the opportunity to turn north of Cyprus into an education center for East Mediterranean and the Middle East. There are people eager to invest in TRNC in case the conditions become appropriate. A series of studies may take place to boost competitive capacity of TRNC and to provide appropriate conditions for those who want to make investment.”

TEB Director General Varol Civil, speaking at the ceremony, stated that a Conference was organized last May to assess potential of TRNC.

“The report justified the confidence we felt in potential of TRNC that it would become a university island with its high education level, geographical position, beauties and appropriate climate conditions,” Civil said.

Mustafa Fehmi Gurbuz, chairman of Turkey-TRNC Business Council, said the report was based on the statements of people who experienced expectations and the problems the most in Cyprus business world.

Kaya Turkmen, Turkey’s Ambassador to Lefkosa, said an economic atmosphere focusing on private sector and which has high competitive capacity was targeted for economy of TRNC to reach a stable structure in the future.

“When we make a general evaluation, economic activities in TRNC intensify on service sectors like tourism and education. Turkey will extend any necessary contributions,” Turkmen said and stated that Turkish-TRNC Business Council should assess well the problems hindering improvement of bilateral trade relations and wanted them to disclose the public the problems and their proposals.

Cyprus Turk Chamber of Trade President Gunay Cerkez said, “the report was a study assessing the strong and weak aspects of the TRNC, as well as the opportunities and threats. TRNC passes through a difficult and important period both in economic and political sense. However, we believe that this period may be overcome with planned measures and decisive stances. Problems and difficulties caused by blockage should not be a hinderance for us.”

Cyprus Turk Chamber of Industry Chairman Ali Cirali said political uncertainties caused wrong economic, social and bureaucratic structuring in TRNC. “Today, TRNC is at crossroads. There are two alternatives in front of TRNC. Either we will get reorganized with all its institutions and organizations, or we will be the ‘poor region’ of TRNC after the solution.”

“We are aware of the face that we should take bitter medicine in restructuring period,” he said.

TRNC Economy & Energy Ministry Undersecretary Omer Koseoglu said the report was very important for them noting that the government aimed an economy focusing on private sector.

, 04 October 2010


Spread the love

Comments

One response to “Report on future strategies for Turkish Cyprus concludes”

  1. vdemirw Avatar

    ( New Additions )
    ( Early Bird Halloween Specials ==== Free distrubutions ==== Use anywhere you like ==== No permisson necessary )

    =FINDINGS ; ( regarding human misery in human history worldwide and IMPORTAT POSITIONS and ROLES OF THE TURKS and TURKIC TRIBES in millions….)
    =BULUNTULAR 🙁 Dunya capinda insanlarin insan tarihinde yasadiklari muzurluk izlenimleri VE TURKLERIN VE TURK KABILELERIN ONEMLI KONUMU VE ROLLERI….)

    KARAMAN IN KOYUNU ANTI-MUSA LI YAHUDI VE ERMENI NIN (yandaslari vesaire nin ) OYUNU (atasozu )

    Rus gelir aska , Rusun aski baska ( atasozu )

    Ermeni , istemeden vermeli (atasozu ) vesaire….

    ORTODOKSLAR VE ANTI-MUSA LILAR ( On Emir e karsi olanlar ) YANI BIZE KARSI ( Allah in dogrusuna karsi) SEYTAN ETKISIN DE KALARAK ORTADOKUZ CEKMEYE CALISIYORLAR …. VE OYLE KI INSANLAR ASIRLARCA , BILMEDEN ve BILINMEDEN ve BILMEK ISTEMEDEN ……. (seytan durtmesi ) (atasozu )
    ALLAH DEMIS KI ;
    1) Dogruyu gosterince , seytan etkisinde olanlarin gozunu ,perde orter
    2)Dogruyu soyleyince , seytan etkisinde olanlarin kulagi ,sagir gibi olur.
    3) SEYTAN ETKISINDE OLANLAR , DOGRUYU SOYLEYEMEZ Rahatsizlik duyar …. Tam tersini soyler ( Lucifier virus =seytan mikrobu nun yan etkisi ,altinda kalmak ..,,yuksek ates ile kivranan insan …Zambi gibi aramizda dolasanlar…seytana masa olanlar..digerlerini uzenler..vesaire)
    ALLAH IN SUPRIZI (anti-Musali lara ve anti-Isa li Hiristiyan lara…). ( ALLAH IN SECTIGI TURKLER , DOGRU YOLDA , GECMISTE KANLAR DOKME PAHASINA , YOLDAN CIKMISLARA HATIRLATMA …)
    ( Turkler Ibrahim in cocuklari olup 12 kabileden birisidir…Tevrat ta bahsi gecen kayip kabile (Turkler ) ( isim verilmiyor fakat Turklerden baskasi gorulemiyor her zaman ve her olayda insanlik tarihinde …Yani gosterge, her zaman TURKLERI Gosteriyor , baskasi cikmiyor Insanlik tarihinde . Seytanin kuyruguna basmak, gormemezlikten gelenlerin , gozune sokmak , Madrabazlik ta israr eden ve seytanlik yapanlarin kicina sokmak….ve yoldan cikmis , oteki kabilelere ve seytana yol gostermesi icin Allah in sectigi kabile Turkler ve Turk kabileleridir…vesaire…) ( Allah in Son Kutsal Kitabi Kuran da ve Allah in son peygamberi Muhammed in hadislerinde de Turklerin ismi bir cok kere acik ve ustu kapali olarak geciyor… Tevrat taki kayip kabile gizemi ni desifre ediyor Turkler icin ve anti-musali yahudi ve anti-musali ve anti- Isa li hiristiyanlari sucluyor ….Verdigi cezalari hatirlatiyor ) ( Allah Kuran nin son kitabi oldugunu ve melek Cebrail ( Angel Gabriel ) tarafindan Peygamber Muhammed e ilettigini ve Tevrat ve Incil de gosterdiklerini , yazdiklarini ve ikazlarini ve butun peygamberlerini hatirlatiyor ( Adem ve Havva dahil ) ve Kuran in insanlara en son kitabi oldugunu peygamber Muhammed in en son peygamberi oldugunu ikaz ediyor.Verdiklerini,Allah in yolunda kullanmayani ,Seytan yolunda olanlari cehennemde sonsuz olarak kisini bitmeden yanacagini soyluyor . Cehennem atesinin dunyadaki ates gibi olmadigini ve imali olarak gunesin binlerce katinda ki bir derece…..Dogru yolda calisanlari bu dunyada ve oldukten sonra Cennet hediye edecegini garantiliyor…..

    SONUCLAR ;
    ;
    1) TURKLER VE TURK KABILELERI Tevrat ta gizemli olarak , Kayip Kabile , ( Ibrahim in 12 kabilesinden biri ) olarak geciyor
    2) O zamandan , Muslumanligi secene kadar Turkler , bilmeden, Kayip Kabile ,olarak , Allah icin ,Anti-Musali yahudi ve oteki anti-musa li kabilelere karsi… hurriyet , dogruluk , savasi vermisler ve devam etmekteler………
    3) TURKLERIN , MUSLUMANLIGI , NASIL ILGINC OLARAK SECISI ve SEYTANI ( Anti-Musali insanlari ) CILDIRTMASI ;
    ( Tevrat ve 10 Emir disinda yasayan anti-musali yahudiler ve yoldan cikmis Ibrahim in oteki Kabilelerinin de ciddi olarak yola gelmesi icin , Allah in gonderdigi bakire Meryem den dogan ve yine de yahudi olan peygamber Isa nin getirdigi Incil (Tevrat in devami olan Incil Hiristiyanlarca beraber okunur ayni kitapta ) ( Kuran hepsini icine aliyor ve kapliyor ve herkese agabeylik yapan (big brother ) konumunda ve Allah in son sozleri) (Kuran , hic bir zaman Incil gibi, insan tarafindan degistirilmemistir)
    Buna ragmen , yine de Anti_musali ve Anti-Isa li yasayanlar cogunlukta ve Hacli seferleri yapiyorlar. _ ( (isa onlara 10 emri de hatirlattigi halde onlarin cogu anti-musali yahudi ve gentile christine =yahudi donmesi hiristiyan ve hiristiyanligi kabul etmis olanlardi,) ANTI MUSALI VE ANTI-ISA LI HIRISTIYANLAR ONUNE GELENI KESIYOR YAHUDI ,MUSLUMAN ARAPLAR ,CINGENE, TURK, LAZ ,KAZ VESAIRE ,,,, BUTUN DIGER KABILELERI , KUDUSE VARANA KADAR ..
    .BU SIRALARDA , TURKLER ,VE DIGER TURK KABILELERI , HACLI SEFERLERI YAPANLARLA YUZ YUZE GELDI , NASIL DINLERI VE NE ICIN OLDURDUKLERINE BAKILDI VE SAHTE HIRISTIYAN OLDUKLARINI VE TERSINI YAPTIKLARINI GORDULER VE AYNI ZAMANDA MUSLUMAN ARAPLARIN , MUSA VE ISA ILE YASADIKLARINI GORUNCE , TURKLER MUSLUMANLIGI SECTI ve HERKESE DAHA COK AGABEYLIK YAPTI VE KORUDU ( bIg brother) VE ANTI_MUSALI YAHUDI VE ANTI-MUSALI HIRISTIYANLARA ALLAHIN TOKADINI ATTI , DIGERLERINI UZDUKLERI ICIN ( osmanli tokadi =sopa = falakaya yatirmak = disiplin olana kadar denemek cennetten cikmadir derler , laftan ve kanun dan anlamayana, kamu duzenini korumak icin uygulanan takviyeli ve iyi niyetli denemeler, seytan taslama vesaire … saka maka ) VE O ZAMANDAN BU YANA SEYTANIN KUYRUGU SIKISTIGI ICIN , ANTI-MUSALI YAHUDI VE ANTI-MUSALI HIRISTIYANLAR BUNUN ICIN , KUDURUP DURURLAR…..(Turk ve Turk kabilelerine ve de Muslumanlara ve Kuran a ve peygamber Muhammed e …)
    INSANLIGIN ,.DOGRUSUNU VE OZGECMISINI HATIRLATAN , KURAN A VE MUSLUMANLARA SAHTE DERLER VE INCIL de ki BARNABAS KAYITLARI ve VESAIRE KAYITLAR ROMA DAKI PAPA (VATICAN) TARAFINDAN INCIL DEN CIKARILMIS ( ingilizce dilinde bile olsa Incil in pek cok cesitli baskilari insan tarafindan duzenlenmistir) VE KASITLI OLARAK SEYTAN ETKISI ALTINDA KALARAK VE DE KURAN VE MUSLUMANLIGI , TEVRAT VE INCILIN DEVAMINDAN KOPARMAK ICIN ve SAHSI CIKARLAR ICIN DEGISME YAPMISLARDIR . (Seytanliga zemin hazirlama )( Isa . bakire meryem den dogmus ALLAHIN OGLU diye degistirdiler. Oysa Isa ALLAHIN OGLU diye cagrilmasini reddetmisti. Ayni mevzu Kuran da soyle gecer, peygamber .Isa , bakire meryemden dogmustur,( ve Musa ,Isa,Muhammed Allahin elcisi ve peygamberdir ve kendisi tarafindan secilmis ve gonderilmistir der ) Sahtekar hiristiyanlar onune geleni benim soyledigim gibi soylemiyorsun diye kafa kesiyorlar (Hacli seferleri ) ve su anda bile devam ettikleri laf oyunlari ile ve Kuran sahtedir,Muslumanlik sahtedir demeleri sadece seytani memnun eder (Allahin kitaplarinda boluculuk ve celiski yapmak, peygamberleriyle oynamak , Allah in esas mesajinda ve sozunde dikkat dagitmak , Allah in sozundeki manalari sahsi cikar icin degistirmek , dolayisiyla seytana kapilmak, vesaire) ,

    Etki altinda kalmadan ve Olaylari (bagimsiz olarak ) ve konulari olcebilmeniz ( yani OLCU ALETI olarak kullanmaniz) icin asagidakiler okumaniz icin tavsiye edilmistir….(ingilizce olarak)

    THE TEN COMMAND ( ALLAH in Musa ile gonderdigi 10 EMIR ) ( Insanlarin seytan in dumen suyunda alabora olmamasina kolaylik gostergesi olan 10 maddelik can simidi …saka maka 9 cani olan kediyi bile gecen (kapsayan ) maddeler )
    ve kirli isler icin enayi toplayan ( Incil de yakisikli melek diye gecen ve .Allah a karsi olan THE LUCUFIER (devil =seytan)
    Okuduktan sonra kendinize Mukayeseli ozetler cikarin temaslarinizda, vesaire

    Yani ;
    ( Lucifier Virus (seytan Mikrobu ) yan etkilerine (negatif) karsi nasil bagisiklik kazanmaniza yardimi olacak mukayeseli ozetler cikarmaya calisiniz…

    NOT;
    1) Bildiginiz gibi insan tarihi tekrarlardan ibarettir ve sadece Gokkusagindaki gibi , renklerin degisimiyle gorulur, zaman zaman ………

    2) PEYGAMBER ; (Allah in insanlara mesajini iletmek icin ve kendi sectigi insan .Kuran da son mesajlarinin ve insanliga son kitabinin ve son peygamberinin Muhammed ve son kitabinin da , hepsini kaplayan , Kuran oldugunu soyluyor….)
    3) ENTERESAN TARAFI ; Allah,kisinin yaptiklarinin puanlama derecesine gore ,sahislarin otomatik olarak Cennet ve Cehennem rezarvasyonlarini garanti ediyor ( Yani ,listede ismim yokmus mus, arabam icin park yeri bulamadim ,cek defterimi unuttum vesaire derdi hic yokmus… baliklama iceriye atiyormus ve her iki tarafta da cok yeri varmis….. SADECE SENIN SECIMINI VE NELER YAPTIGINI VE TOPLAM PUANININ NE EDECEGINI MERAK EDERMIS….))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *