“Soykırımın ABD tarafından tanınması önemli”

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

ABD Kongresi’nin önde gelen üyelerinden Yahudi kökenli Senatör Lieberman, “1.5 milyon Ermeninin yok edilmesinin son 100 yılda insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri olduğu”nu savunurken “soykırım”ın ABD tarafından tanınmasının önemli olduğunu vurguladı.

ANKA

Washington– Joseph Lieberman,ABD’li Ermeni kuruluşlarından Ermeni Asamblesi mütevelli heyeti üyelerinden Harry Kelesyan’a gönderdiği mektupta“Ermeni Soykırımı”nın ABD tarafından tanınmasının taşığı “önem”i vurgularken bunun, sadece dış politika değil, milletin ahlakı açısından da merkezi bir konu olduğunu öne sürdü.

Ermenistan Devlet Radyonu’na göre, “1.5 milyon Ermeninin yok edilmesinin, son 100 yılda insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri olduğu”nu savunan Lieberman, tarihi anımsatarak ve“Ermeni soykırımı”nın kurbanlarını onurlandırarak, ABD’nin, “soykırımın” ve etnik şiddetin durdurulması davasına bağlılığının teyit edilmesi umudunu da dile getirdi.

10 Şubat 2010



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar