Küba’daki kriz otel kapatmaya gidiyor…

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Amerika’nın etkisi ile turizmde kriz yaşayan Küba’da otel kapatma dönemi başlıyor. Otellerin kapanması durumunda Küba turizmi sizlere ömür. Krizin büyümesi adayı hayalet şehir haline getirebilir.

Başkent Havana’daki Miramar bölgesinde bulunan Meliá otelinin beş yıldızlı salonları boş duruyor; yalnızca her gün gelen az sayıdaki uçak ekibini ağırlıyor. Bunun nedeni, Air Canada dahil birçok havayolunun seferlerini durdurması ve Rus turistlerin ülkelerine geri gönderilmesi.

Küba, özellikle Kanada ve Rusya havayollarının yılın bu döneminde iki ana turizm pazarındaki seferlerini durdurmasının ardından, önümüzdeki günlerde tam otel kapanmasına doğru ilerliyor.

Meliá, Iberostar ve Valentin gibi otel zincirleri, şubat ayının ilk yarısında, yakıt sıkıntısı nedeniyle bazı tesislerini geçici olarak kapattı. Ülke genelinde faaliyetlerini sürdüren Blau Hotels CEO’su José Velasco, “Şimdilik dayanıyoruz ama işler giderek zorlaşıyor” açıklamasında bulundu.

Ülkenin en prestijli otellerinden olan ve 1930 yılında açılan Hotel Nacional de Cuba, kapatılan otellerde rezervasyonu bulunan turistlerin yeniden yerleştirildiği tesislerden biri oldu.

Ekonomik reformlar, Küba hükümetine ABD’nin baskısını hafifletecek bir yol sunabilir. Yabancı yatırımlar, özellikle Avrupa’dan yapılanlar, ülkede başarısız oldu; çünkü “ülke faturalarını ödemez ve iş dünyası anlayışı eksiktir”.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Küba ekonomisinin açılması için alternatifler geliştiriyor ve bu süreç, Karayipler’in en büyük turist kaynağı olan ABD ile adayı daha yakın hale getirebilir. Bu da Marriott, Hilton, Hyatt ve Wyndham gibi dev otel zincirlerinin adaya gelmesini sağlayabilir.

Müzakerelerde öne çıkan isimler arasında Raúl Castro’nun oğlu Alejandro Castro Espín, torunu Raúl Guillermo Rodríguez Castro ve Fidel Castro’nun büyük yeğeni Óscar Pérez-Oliva Fraga bulunuyor. Bu kişiler, sürecin gerçekleşmesi halinde ailelerinin sorumluluklarından muaf tutulmasını güvence altına almayı hedefliyor.

Kanada’dan gelen turistlerin azalması ve bazı havayollarının sefer iptalleri nedeniyle, Küba önümüzdeki günlerde turist açısından ciddi bir boşluk yaşayacak. Oteller, şimdiden çalışanlarını ağırlamak için kullanılıyor. Ancak uzun vadede müzakereler olumlu sonuçlanırsa, American Airlines, Delta, United ve Southwest gibi ABD havayolları için de fırsatlar doğabilir.

Air Europa ise Havana’ya olan bağlantılarını sürdürmeye devam ediyor; ancak uçaklar, normal lojistikten farklı olarak, yakıt ikmali için Dominik Cumhuriyeti, Santo Domingo’da durmak zorunda. Iberostar Grubu’nun W2Fly havayolu da aynı uygulamayı gerçekleştiriyor ve Madrid-La Habana rotasında ikmallerini Santo Domingo’da yapıyor. Bilet satışları ise web üzerinden normal şekilde devam ediyor.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar