Atatürk’ün yönetiminde Halk Fırkası CHP tarafından.
29 Ekim 2923 tarihinde Halk milletvekillerinden oluşan Büyük Millet Meclisi’nde toplumun tüm kesimlerinin temsilcilerinden oluşan milletvekillerinin oylarıyla alınan kararla, Dünyanın önde gelen tarihçilerinin, sosyal ve siyaset bilimcilerinin 20. Yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi olarak kabul ettikleri ve tanımladıkları, Halk Egemenliğine Dayanan Laik Demokratik Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.
Kurulan Türkiye Cumhuriyeti Atataürk’ün Yönetiminde aklın ve bilimin öngörüsünde yapılandırıldı. Çağdaş kurumlarla donatıldı.
Renk, ırk, dil, din, mezhep ve cinsiyet ayırımı yapılmaksızın yurttaşların bilgi, nitelik, yetenek, ve becerilerine göre devlette görev yapma, yükselme ortamı imkanı ve fırsatı sunuldu.
DEVRİMLER YAPILDI
Toplumun Tüm Kesimletinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin oylarıyla alınan kararlarla ve yapılan ve çıkarılan kanunlarla Devrimler yapıldı.
Yapılan Devrimlerle öngörülen Ekonomik, Siyasal ve Kültürel Yenilik, değişim ve dönüşümlerle, Renk, Irk, Dil, Din, Mezhep ve Cinsiyet ayırımı yapılmaksızın İnsanın Önemsenmesi, insana önem ve değer verilmesi, İnsanların yücetilmesi hedeflendi.
Atatürk yönetiminde kurulan bu özelliklerdeki Türkiye Cumhuriyeti Dünyada Örnek alındı. Örnek gösterildi.
Benzer devletletler kurulmaya başlandı.
Türk Cumhuriyeti’nin ve Dünyanın Tarihçi, Sosyal ve Siyasal Bilim adamları bu gerçeği yazdılar. dünyada bu alanda yazılmış kitaplar var.
Bu kitaplar toplumlar tarafından okundular ve örnek alındılar ve uygulandılar.
Celal Topkan 20.Dönem CHP Adıyaman Milletvekili Araştırmacı Yazar.




Bir yanıt yazın