YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Okuma Süresi:

2–3 dakika
❤️

International Affairs Analyst Gilbert Doctorow’un Belçika’da yaşayan Prof. Glenn Diesen ile yapmış olduğu söyleşi

Almanya’da sadece birincil kaynaklarla çalışan değerli bir dostum;

“YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ. BU ADAMLARA ATATÜRK TÜRKİYESİ’NİN YARATTIĞI UYGARLIK TASARIMI OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ ANLATMAK GEREKİYOR.” düşüncesiyle birlikte göndermiş.

Söyleşi;, 25 Haziran 2025 tarihinde  Lahey’de geçirilen NATO zirvesinde, NATO üyelerinin  GSMH’nın %5’nin savaş araç gereçlerine tahsis edilmesi zorunluluğunu irdeliyor. İspanya belirtilen harcamaları yapamayacağını bildirmiş, Bu karar gereği Türkiye’nin askeri harcamalarının % 150 artması gerekiyor.

Prof. Glenn Diesen, konuşmasında Putin’i KGB mensubu olarak tanımlamış. Benim hatrımda kalan FSB (KGB kontrası) mensubu.

Gerçekte Büyük Önder bilge insan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunldan vefatına kadar geçen 15 yıl içerisinde bildiğim kadarıyle birçok dostluk antlaşmasını gerçekleştirmiş.

Gerçekte Büyük Önder bilge insan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunldan vefatına kadar geçen 15 yıl içerisinde bildiğim

1. Türk-Bulgar Dostluk Anlaşması – 18 Ekim 1925
2. Türk- Sovyet Dostluk ve Saldırmazlık Paktı – 17 Aralık 1925
3. Türkiye-Fransa Dostluk-İyi Komşuluk ve Saldırmazlık Anlaşması – 18 Şubat 1926
4. Türkiye-İran Dostluk Anlaşması – 22 Nisan 1926
5. Ankara Anlaşması – 5 Haziran 1926
6. Türkiye-Afganistan Muhadenet ve Teşriki Mesai Antlaşması – 25 Mayıs 1928
7. Cenevre Silahsızlanma Anlaşması Konferansı – 1928
8. Türkiye-İtalya Tarafsızlık, Uzlaştırma ve Yargısal Çözüm Antlaşması – 30 Mayıs 1928
9. Briand-Kellogg (Paris) Paktı – 27 Ağustos 1928
10. Litvinov Protokolü (Paktı) – 9 Şubat 1929
11. Türkiye- Hicaz Krallığı Dostluk ve İşbirliği Anlaşması – 3 Ağustos 1929
12. Türkiye-Yunanistan Dostluk, Tarafsızlık, Uzlaştırma ve Hakemlik Anlaşması – 27-31 Ekim 1930
13. Türkiye’nin Milletler Cemiyeti’ne Üyeliği – 18 Temmuz 1932
14. Türkiye- Romanya Dostluk, Saldırmazlık, Hakemlik ve Uzlaşma Anlaşması – 17 Ekim 1933
15. Londra Sözleşmesi – 3 Temmuz 1933
16. Türkiye- Yugoslavya Dostluk, Saldırmazlık, Hakemlik ve Uzlaşma Anlaşması – 27 Kasım 1933
17. Balkan Antantı – 9 Şubat 1934
18.Türkiye, Arjantin, Brezilya, Şili, Meksika, Paraguay ve Uruguay devletleri arasında 10.10.1933 tarihinde Rio de Janeiro’da akit edilen, 30.11.1936
      tarih ve 3472 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe giren “HARBİN ÖNÜNÜ ALMAĞA MAHSUS CENUBİ AMERİKA MUAHEDESİ” 
19. Montrö Boğazlar Sözleşmesi – 20 Temmuz 1936
20. Akdeniz Paktı – 1936
21. Türkiye-Mısır Dostluk Antlaşması ve Oturma Antlaşması ile Uyrukluk Sözleşmesi – 7 Nisan 1937
22. Sadabat Paktı – 8 Temmuz 1937
23. Nyon Konferansı – 14 Eylül 1937

Şahsımı en çok etkileyen 18. Sıradaki Türkiye, Arjantin, Brezilya, Sili, Meksika, Paraguay ve Uruguay devletleri arasında akit edilen Harbin önünü almağa mahsus antlaşma. Onbinlerce km. Uzakta bulunan ülkelerle HARBİN ÖNÜNÜ ALMAĞA MAHSUS antlaşma akit edilmesi olağanüstü bir düşüncenin eseri!!

Diğer bir etkileyen husus ise; Mustafa Kemal paşanın emriyle 26. Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 30 Ağustos 1922 tarihli Başkomutan muharebesi ile devam eden ve 9 Eylül 1922’de saat 11:45 civarında Osmanlı’nın kamu kurumu  İzmir’in merkezindeki kamu kurumuna serilen Yunan komutanın Türk bayrağı üzerinde yüremesini protesto niteliğinde hazırlanmış olan Yunan barağını  basamakların üzerine sergileyenlere emrettiği düşünceleri:

Derhal bu bayrağı kaldırın. Bayrak her Milletin ŞEREF, HAYSİYET ve NAMUSU’dur. ONUN ÜZERİNDE YÜRÜNMEZ.  Büyük Önder bilge insan Mustafa Kemal Atatürk, bayrak kaldırıldıktan sonra merdivenlerden yürümüştür.

İnsanlığın barış ve huzur içinde yaşaması için yetki sahibi olduğu 15 yıllık dönemde, insanlığın barış ve huzur içerisinde yaşaması için mücadele eden aklı başında olan liderlerin günümüzde ülkemizin verdiği eğitimin eseri olarak bazı düşüncesiz çocuklar tarafından, fotografının önünde ellerinin ORTA PARMAĞINI uzatmalarını üzüntiyle ifade edeyim, bu çocukların kabahiti değil. Kabahat bu çocuklara yanlış ve sapık bilgileri veren eğitim sistemidir.

Donald Trump akıl sağlığı yönünde sakat olduğu anleşılan bir lider. Yirmi küsur sene evvel Istanbul’da bir Prof. Dr. birilerinin AKIL SAĞLIĞININ DÜZGÜN OLMADIĞINI ifade etti. Akibetini de görüyoruz. Tek bir dostluk anlaşması yapmak hatrına gelmiyor. Yaptığı iş  silah bütçesine arttırarak insan oğlunun yok edilmesi.

DÜNYAMIZIN SAPIKLARA TESLİM EDİLMESİ, BİZATİHİ YERYÜZÜNDE YAŞAYAN İNSANLARIN AKILSIZLIĞIDIR. HERKES KENDİ KADERİNİ, KENDİSİ HAZIRLAR…


Murat Ülkerin düşüncelerine iştirak ediyorum.Kendisine destek olunmalıdır. Türk gençliğinin yok edilmesine hiç kimse onay vermelilidir.

Meclis’e sunulan yasa teklifi Murat Ülker’i çileden çıkardı

https://www.sozcu.com.tr/meclis-e-sunulan-yasa-teklifi-murat-ulker-i-cileden-cikartti-p188893



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar