BİZ NEYLE ELLER NEYLE UĞRAŞIYOR

Okuma Süresi:

2–3 dakika
❤️

Ne diyordu İslam öğretisi: “İlim Müslümanın kayıp malıdır, Çin’de de olsa arayıp bulmalı.”

“Aradık mı, bulduk mu, bulmak için özen gösterdik mi?

Biz hâlâ, “Edison cennete girecek mi?” tartışmasındayız.

Sana ne kimin cennete, cehenneme gideceğinden. Sen iki günü birbirine denk olan ziyandadır öğüdünü rehber edin ve çalış.

Düşünüyorum ve utanıyorum.

Peygamber deveye binerdi” diye vaaz edip Mecedes’ten inmeyenlere, peygamber açlıktan karnına taş bağlardı deyip, sofralarında kuş sütü eksik olan dinci sahtekarlardan.

Elin oğlu 200-250 gramlık cihaz yapmış, cebimize koymuş.

İstersen radyo dinle, istersen tv seyret.

Takvim içinde, saat tıkır tıkır çalışıyor,

Arazi de pusula, namaz vaktinde kıbleni buluyorsun, istersen manzaranın fotoğrafını çekiyorsun, videosunu alıyorsun.

Şaşırdın mı navigasyon sistemiyle yolunu buluyorsun, bilmediğin adrese dosdoğru ulaşıyorsun.

Hava durumu nasıl olacak, kaçta yağmur yağacak, sıcaklıklar hangi saatte kaç derece olacak, yetmedi dünyanın neresinde hava nasıl olacak şak diye biliyorsun. Rüzgâr nereden nasıl esecek, bölge bölge, şehir şehir, ülke ülke biliyorsun.

Şekerini ölçüyor, nabzın kaç attı söylüyor.

Sokağa çıktın, adımını sayıyor, bugün dünden az yürüdün diyor, haftalık ortalaman şu kadar diye bildiriyor.

Uykun rahat mı, iyi uyuyor musun söylüyor.

Banka hesabını, banka işlemlerini yapıyorsun, para gönderip paranın miktarını biliyorsun. Para işlemlerini, para trafiğini evinde sırt üstü yatarken yapabiliyorsun.

Dolar’ın, Euro’nun, Riyal’in, Sterlin’in kaç lira olduğunu şıp diye öğreniyorsun.

Binlerce sayfa ansiklopedik bilgiyi, karıştırmadan, kütüphaneye gitme zahmetin olmadan, istediğin bilgiye istediğin saniye ulaşıp, öğrenebiliyorsun.

Ananla, babanla, eşin-dostunla, oğlun-kızınla sevgilinle görüntülü görüşüp, haberleşebiliyorsun.

İşin garibi bu alet gavur icadı, imansız buluşu ama EZAN bile okuyor, namaz vakitlerini de bölgene göre bildiriyor kıskançlık yapmadan.

Senin cebinde de bir tane var değil mi hacım?

Artık onunla yaşıyoruz doğru mu?

Seni ilaç saatin geldi, hapını almayı unutma diye uyarıyor değil mi bu gavurun icadı?

Sağlığını, yaşamını bu asrın mucizesi cihazlarla, ilaçlarla sürdürüyorsun değil mi?

Bak hacım acı olan ne biliyor musun?

Bunları yapan gavurlarda da sende de aynı kafa ve içinde de aynı beyin var.

Neden onlar bunları yapıyor da biz Müslümanlar yapamıyoruz? Neden asrın keşiflerini hep gavurlar hatta senin söyleminle imansızlar yapıyor?

Çünkü sen ve ben, başka işlerle uğraşıyoruz. Biz ahrete çalışıyoruz, biz birbirimizin imanını ölçmekle (!)uğraşıyoruz.

Biz göz damlası orucu bozar mı, yüzmek orucu bozar mı, kadının saçının kılıyla uğraşıyoruz, şarkı söylemek, şarkı dinlemek caiz midir sorusuna yanıt aramakla uğraşıyoruz, yengeç, ıstakoz yemek mekruh mudur değil midir öncelikli sorusuna cevap aramakla meşgulüz, Arapçanın kutsallığını (!) yavrulara aşılamakla uğraşıyoruz.

Seccade boyu nasıl olmalıdır, camiye ayakkabıyla girilir mi, zemzem nasıl içilir, gö… me su kaçtı orucum bozulur mu, sakız çiğnemenin dinde yeri nedir?

İşte o gavur, o imansızlar ilimle-bilimle uğraşırken biz, bu devasa ahretlik işlerle uğraştık/uğraşıyoruz. Başka işimiz kalmamış gibi.

Tanrı bölünmeyin, parçalanmayın demesine karşın mezheplere, cemaatlere, tarikatlara bölünmekle ve bizimkisi sizinkinden daha kutsaldır demekle, şeyhi, şıhı uçurmakla, ne mübarek adam diye övüp ayak suyunu içmekle, şeyhin ipine sarılıp cennetten arsa kapmakla uğraştık, Oysa  Tanrı “Ben size ŞAH damarınızdan daha yakınım” demesine karşın; bir de kandil gecelerinde Tanrı’ya yalvardık; yediğimiz bütün haltları savuşturduk, günahlardan kurtulduk

Din adına, tarikat ve cemaat adına, Allahuekber diyerek birbirimizin boğazını kestik

Şimdi sen, bu halinle cennete gidip hurilerin kucağında yetmiş bin çeşit yemek yiyeceksin, sana telefonu icat eden gavur cehenneme gidip cayır cayır yanacak öyle mi?

Azıcık aklını çalıştır ve düşün, ben insana ve insanlığa hangi yararlı işi yaptım, Tanrı’nın verdiği aklı nerelerde ziyan ettim diye!?

Esen kalınız. 



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

  1. Anonim avatarı
    Anonim

    Gavurun icadı ile en çok porno filimleri izleyen, en çok kumar amaçlı oyunları oynananlar, %90 nı müslümanmış. Türkiye listenin en başında.

    Bunu ben uydurmadım, Türkiye piskoloğlar derneğinin istatistikleri.

    Gavurun bulduğu alet ile en çok , ilğilenen ve oynayan, zaman kaybeden yine bu sahte müslümanlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar