Türkiye, turizmde başarıdan başarıya koşuyor. Her yıl turist sayımız artıyor. Daha çok gelir elde ediliyor. Şimdi de Fun&Sun hedefini açıkladı 1 milyon 200 bin turist. Kalite artıyor. Kış turizminde de ilerleme var. Gelen turistler para harcıyor. Turizmden daha çok gelir elde etmeye çalışıyoruz.
Fun&Sun, geleneksel New Year Tour and Golden Awards 2025 etkinliğini 15–19 Aralık tarihleri arasında Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde, Rixos Radamis’de organize etti. Etkinliğe Rusya ve Belarus’tan 200 turizm acentesi temsilcisi ile Fun&Sun’un iş ortağı otellerin temsilcileri katıldı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen konferansta Fun&Sun yönetimi, 2025 yılı sonuçlarını paylaşarak 2026 hedeflerini açıkladı.
Ayrıca otelcilerin katılımıyla gerçekleştirilen workshop, sektör iş birliklerini güçlendirdi. İş programında Türkiye özel bir yer aldı. Antalya ve Ege bölgelerinden 27 otelin katılımı, Türkiye’nin Fun&Sun için stratejik önemini bir kez daha ortaya koydu.
Bu noktada şunu söyleyelim:
Çok turist yerine nitelikli, kaliteli ve paralı turistler ülkemize gelsin. Onlara misafirperverlik nasıl olur gösterelim.
Turist turistin yine de gelene “gelmeyin” diyemeyiz.
FUN&SUN, 2025 yılında toplam 2,7 milyon turisti tatile gönderdi. Türkiye, Mısır ve BAE başta olmak üzere ana destinasyonlardaki güçlü konumunu korudu. 2026 yılı için hedef, bu sayıyı 3,1 milyon turiste çıkarmak olarak açıkladı.
Türkiye, Fun&Sun’un en önemli destinasyonlarından biri olmaya devam ediyor. 2025 yılında Türkiye’ye 1 milyonun üzerinde turist gönderen Fun&Sun, bu anlamda kendi rekorunu yeniledi. Türkiye, kış sezonunda da Fun&Sun satışlarında üst sıralarda yer alıyor.
2026 yılında Fun&Sun, Türkiye’ye yönelik turist sayısını %20 artırarak 1,2 milyon kişiye ulaştırmayı planlıyor. Bu hedef doğrultusunda İstanbul’da açılan Fun&Sun incoming ofisi, operasyonel gücü artırarak destinasyonun gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
New Year Tour and Golden Awards 2025, Türkiye’nin Fun&Sun’un büyüme stratejisindeki kilit rolünü bir kez daha ortaya koydu.
Turizme iyice sarıldık. İşletmeler de kişiler de bu sektörden para kazanıyor.






Bir yanıt yazın