Türkiye’den Çin’e turizmde yeni bir dönem başlıyor…

Okuma Süresi:

2–4 dakika
❤️

Turizm sektörünün öncü markalarından OTTO DMC, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong’un katılımıyla Hilton Bosphorus’ta düzenlenen görkemli bir etkinlikte Çin tur satışlarını resmen başlattı.

Türkiye ile Çin arasındaki kültürel ve turizm alışverişini güçlendirmeyi amaçlayan “Çin Kültür Günü ve Çin–Türkiye Kültürel Etkileşim Tanıtım Etkinliği”, iki ülke arasında uzun yıllardır gelişen dostluğun turizm alanında da yeni bir boyut kazanmasına sahne oldu.

Etkinlik, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong’un açılış konuşmasıyla başladı. Başkonsolos Xiaodong, iki ülke arasındaki karşılıklı anlayış, kültürel paylaşım ve turizm iş birliğinin önemine dikkat çekerek, bu tür organizasyonların halklar arasındaki dostluğu güçlendirdiğini vurguladı.

17:00 – Konukların Girişi
Konuklar salona giriş yaptı, Çin ve Türkiye temalı görseller eşliğinde misafirler karşılandı.

18:15 – Etkinliğin Resmî Başlangıcı
Açılış konuşmasını Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Wei Xiaodong gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci bölümünde, iki ülke arasındaki turizm rotaları tanıtıldı. Yerel hizmet sağlayıcı olarak OTTO DMC tarafından hazırlanan sunumda iki ana güzergâh ön plana çıktı:

1️ Pekin – Xi’an – Şanghay Hattı
Uçuşlar Türk Hava Yolları, China Eastern, China Southern ve Air China tarafından sağlanmaktadır. Tanıtım videosu, Çin Merkez Radyo ve Televizyon Kurumu (CMG) tarafından hazırlandı.

2️ Sincan Hattı (Urumçi – Tianchi – Turfan – Kaşgar)

Bu hat, China Southern Airlines tarafından doğrudan gidiş–dönüş uçuşlarla hizmet vermektedir. Ayrıca Türk turistlerin Çin gezilerinden fotoğraf ve video görüntüleri de ekranda paylaşıldı.

19:00 – Kültürel Gösteriler

Etkinlikte Çin ve Türk sanatçılar tarafından hazırlanan zengin bir kültürel program sahnelendi. Qipao defilesi “Doğu Zarafeti”, Tai Chi gösterisi, şiir ve müzik performansları, Çinli ve Türk çocukların ortak sahne gösterileri ile Sincan dansı “Dansın Pervanesi” izleyicilerden büyük alkış aldı.

19:40 – Etkinliğin Kapanışı

Cem Yağlıoğlu: “Türkiye’den Çin’e Outbound Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan OTTO DMC CEO’su Cem Yağlıoğlu, şirketin Çin vizyonuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Turizm sektörünün öncü markalarından biri olarak yeni rotamızı Doğu’nun kalbine çeviriyoruz. Türkiye’den Çin’e outbound turizmde yeni bir dönem başlatarak iki ülke arasında güçlü bir turizm köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Çin’in başkenti Pekin’de kurulmakta olan yeni ofisimiz, bu stratejik vizyonun ilk adımı olarak Türk gezginleri Çin’in binlerce yıllık gizemli tarihine, kültürel zenginliğine ve modern yüzüne taşıyacak.”

Etkinlik, katılımcılara teşekkür konuşmalarıyla sona erdi. OTTO DMC CEO’su Cem Yağlıoğlu ve Baş­konsolos Wei Xiaodong, sahneye çıkarak iki ülke arasındaki kültürel dostluğun daha da güçleneceğini belirtti.

Cem Yağlıoğlu: “Türkiye’den Çin’e Outbound Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan OTTO DMC CEO’su Cem Yağlıoğlu, şirketin Çin vizyonuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Turizm sektörünün öncü markalarından biri olarak yeni rotamızı Doğu’nun kalbine çeviriyoruz. Türkiye’den Çin’e outbound turizmde yeni bir dönem başlatarak iki ülke arasında güçlü bir turizm köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Çin’in başkenti Pekin’de kurulmakta olan yeni ofisimiz, bu stratejik vizyonun ilk adımı olarak Türk gezginleri Çin’in binlerce yıllık gizemli tarihine, kültürel zenginliğine ve modern yüzüYağlıoğlu, Pekin ofisinin OTTO DMC’ye önemli bir operasyonel avantaj kazandıracağını belirterek şöyle devam etti:

“Yerinde planlama gücü ve titizlikle yürütülen operasyonel yapımızla tatil, iş, toplantı, fuar ve kültürel organizasyonlar gibi alanlarda Türk misafirlere özel çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu yatırım sadece Çin’e turist göndermeyi değil, aynı zamanda Çin ile Türkiye arasında çift yönlü, sürdürülebilir bir turizm köprüsü kurmayı amaçlıyor.”


Yağlıoğlu, Pekin ofisinin OTTO DMC’ye önemli bir operasyonel avantaj kazandıracağını belirterek şöyle devam etti:

“Yerinde planlama gücü ve titizlikle yürütülen operasyonel yapımızla tatil, iş, toplantı, fuar ve kültürel organizasyonlar gibi alanlarda Türk misafirlere özel çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu yatırım sadece Çin’e turist göndermeyi değil, aynı zamanda Çin ile Türkiye arasında çift yönlü, sürdürülebilir bir turizm köprüsü kurmayı amaçlıyor. Pekin’deki yeni ofisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte Çin yatırımlarımız artık resmiyet kazanıyor. Türkiye’den Çin’e uzanan bu yeni adımla, turizmde yeni bir dönemin kapılarını aralamanın ve iki ülke arasında kalıcı bir köprü kurmanın heyecanını yaşıyoruz.”



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar