Turizm sürekli yenilik istiyor. Turizm sektörünün geleceğine yön vermek için de oluşturulan ekip çalışmalarını hızlandırdı. Hedef, turizmi daha iyi noktalara getirmek.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ile Falez Sektörel Mükemmeliyet Merkezi, turizm sektörünün geleceğine yön verecek önemli bir iş birliğine imza atıyor. Bu çalışma, profesyonel turizmciler ile turizm eğitmenlerini bir araya getirerek sektör ve eğitim dünyası arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyor.
Turizm okullarından mezun olan gençlerin mesleğe hızlı ve bir şekilde kullanımı sağlanacak. Personel açığın da kapatılması için bir dizi tedbir alınıyor.
Turizm okullarında ders gören öğrencilerin sektörün içine dalması için kısa süreli deneyimden geçecek. Personel konusu zor. Bu nedenle okullarda personel yetiştiriliyor. Yetişmiş elamanlar yurt dışına da çıkabiliyor.
Mesleki Eğitimde Stratejik Ortaklık POYD, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde, Falez Turizm Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi onarımı Falez Sektörel Mükemmeliyet Merkezi ile kapsamlı bir mesleki eğitim programı başlatmaya hazırlanıyor. Bu girişim, turizm eğitimi ile sektör arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak genç turizmcilerin kariyer yolculuğunu desteklemeyi amaçlıyor.
“Turizm Eğitiminde Mükemmelliğe Yolculuk” Başlıyor Ortaklığın ilk adımı, “Turizm Eğitiminde Mükemmelliğe Yolculuk” programı olacak.
Açılış toplantısı 2 Ekim 2025’te Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Salonu’nda yapıldı. Toplantının konuk katılımı Prof. Dr. Acar Baltaş, “Güç Birliği ile Hakkını Vermek” başlıklı sunumuyla olayları paylaştı.
Altı Başlıkta Buluşmalar 2 Ekim – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen eğitim buluşmaları, turizm profesyonelleri ile turizm eğitmenlerini altı ana başlıkta bir araya getirmek: • Füzyon Mutfak • Harita İşaretler ve Yöresel Mutfak • Baristalık ve Kahve Kültürü • Mutfakta Sıfır Atık ve Gıda Atık Yönetimi • Turizmde Sürdürülebilirlik ve Eğitim Rezervasyon • Akıllı Otel Yönetim Sistemi ile Yönetimi ve Dijitalleşme Eğitimcilerle İletişim Artması Sonucunda Genç Turizmciler İçin Hızlı Adaptasyon POYD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saatçioğlu, iş birliğine ilişkin açıklamalarda şunları belirtti:
“Turizm sektörünün geleceğini sağlamak için devam ediyoruz. Bu iş birliğiyle turizmleri ve eğitmenlerini bir yoluyla, eğitimcilerimizin sektörlerdeki güncel uygulamalardan alınmasını sağlarız. Böylece staj sırasında ve mezuniyet sonrasında iş daha kolay adapte olacaklar. Hedefimiz, turizm okullarından mezun olan gençlerin mesleğe hızlı ve bir şekilde kullanımı.”
Genç turizmcilerin önlerini açmak için yeterli sayıda eleman yok. Şu anda turizmde 1 milyon 600 bin kişi istihdam ediliyor.




Bir yanıt yazın