İstanbul Tower

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Çamlıca Kulesi, İstanbul’da radyo yayın vericileri içeren bir iletişim kulesi. 100 adet sıvı soğutmalı Rohde & Schwarz FM vericisi içeriyor.

Pek çok şirket iletim sorununu başarmanın imkansız olduğunu iddia ettikten sonra, Rohde & Schwarz, Çamlıca Kulesi’nde FM altyapısı sağlamak için servis sağlayıcısı Kule Verici Tesisleri İşletim Ve Teknolojileri A.Ş. tarafından seçildi.

365 metre (1.198 ft) yüksekliğindeki kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapı, 145 metrelik bölümü ise anten. Maliyeti ₺170 milyon olan kulede iki restoran ve bir seyir terası bulunmakta.

Çok sayıda eski iletim kulesinin yerini alacak, Boğaz’a bakan seyir teraslarına, restoranlara ve sergilere sahip kulenin önemli bir turistik cazibe merkezi olması bekleniyor.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar