Haydarpaşa Garı’nın kaderi belli oldu

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Uzun yıllardır tartışılan ve özelleştirme projesi büyük tepki toplayan Haydarpaşa Garı’nın gelecekte ne olacağı belli oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin olarak, ”Başbakanımızın görüşünden sonra bizim fazla bir görüş ilave etmemize lüzum yok. Halka arz opsiyonu da dahil, yeni süreçte Özelleştirme İdaresi çalışmalara başlayacaktır” dedi.

71370

Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen, Erzincan’ın 95. Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri’ne katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin köprü ve otoyolların özelleştirilmesi sürecine ilişkin sorularını cevapladı.

Yıldırım, ”Başbakanımızın görüşünden sonra bizim fazla bir görüş ilave etmemize lüzum yok. Doğrudur. Halka arz opsiyonu da dahil, yeni süreçte Özelleştirme İdaresi çalışmalara başlayacaktır” diye konuştu.

Haydarpaşa Garı’nı da içerisine alan projeye ilişkin bir soru üzerine ise Yıldırım, ”(Haydarpaşa’da) Sorun yok. 2006’dan beri çalışılıyor. Her türlü süreçten geçti. Belediyelerden geçti. İtiraz süreçleri de son erdi. Haydarpaşa’nın, bölgenin doğal yapısını koruyacak, tarihi değerlerini muhafaza edecek ve fazla yoğun yapılaşmaya izin vermeyen, tarih ve tabiat varlıklarını koruma kurullarının da onayladığı proje gerçekleştirilecek. Haydarpaşa Garı otel değil, halka açık olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

ileHaydarpaşa Garı’nın kaderi belli oldu.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar