Suriye ve Rumlardan Kızdıracak Anlaşma

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Kıbrıs Rum Yönetimi İsrail ile yaptığı karasuları sınırı anlaşmasının bir benzerini de Suriye ile yapıyor.

Kıbrıs Rum Yönetimi, Suriye ile de deniz hudutlarını belirleyen sınır anlaşması yapmaya hazırlanıyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili Rum meclisine bilgilendirme yazısı gönderdiğini duyurdu.

Söz konusu yazıda, Suriye ile deniz hudutlarını belirleyen sınır anlaşması yapılması için temasların sürdüğü belirtiliyor.

Rum Kesimi, Mısır, Lübnan’dan sonra İsrail’le de böyle bir anlaşma imzalamıştı.

Rum Dışişleri Bakanlığı’na göre bu anlaşmalarla Rumlar egemenlik haklarını sağlamlaştırıyor ve deniz bölgelerinden yararlanmaya yönelik hukuki temeli tesis ediyor.

Bu durum da Ankara’nın tepkisine neden oluyor. Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi ile benzer bir anlaşmaya imza atan İsrail’in, Rum Kesimi ve Yunanistan’ın işbirliğiyle Avrupa’ya doğalgaz ihraç etmeyi planladığını da yazdı.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar