Berlin’de İslam Kültür Merkezi’ne saldırı

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Almanya’nın başkenti Berlin’de İranlılara ait Berlin-Brandenburg İslam Kültür Merkezi, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kundaklanmaya çalışıldı

Berlin polisi, Tempelhof semtinde bulunan kültür merkezinin duvarına yanıcı madde atıldığını, alevlerin kendiliğinden söndüğünü ve duvarda sadece is kaldığını bildirdi.

Yangını fark eden çevre sakinlerinin olayı itfaiyeye haber verdiğini ifade eden polis, bu olayın Berlin’de daha önce kundaklanmaya çalışılan Türk Şehitlik Cami ve Arap El Nur Cami ile bağlantılı olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti.

Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, yaptığı yazılı açıklamada, İslami kuruluşlara yönelik bir süredir devam eden kundaklama girişimlerini sert dille kınayarak, “Kentimizde tüm dinlerin barışçı bir şekilde yaşadığı hoşgörülü ve açık bir atmosfer vardır. Her insanın kendi dini inançlarına göre yaşaması hukuk devletinin tüm imkanlarıyla savunulmalıdır” ifadesini kullandı.

Wowereit, polisin bir an önce suçluları yakalayacağına ve böylece kundaklamalara son vereceğine inandığını kaydetti.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar