Rümeysa Eker

Okuma Süresi:

2–3 dakika
❤️

Kimdir bu Rümeysa Eker?
Samsun Terme AK Parti meclis üyesi ve 24 yaşında, bazı kaynaklara göre 27 yaşında ve en genç Belediye Meclis üyesi bir genç kız. Hakkında bütün bilinenler bu. şecaatini arzederken bir çuval inciri berbat etmiş. Toyluk işte, böyle bir şey.
Eğitim durumu belli değil, yabacı dil bilir mi belli değil, yaptığı hizmetler belli değil, sosyal bir projede yer almışım belli değil, ama meşhur oldu.
Peki ne dedi de meşhur oldu?
Bakalım ne demiş;
“ bu ülkede tefeciler Kemalisttir, solu destekler” eksik söylemiş. İslami kesimde de epey tefeci var, namazında niyazında hani ama çatır çutur da faizin içinde.
“Banka patronları Kemalisttir, solu destekler”
Eksik söylemiş, islami kesim de banka sahibi dolayısıyla patronları da islami kesimden.
“ sex shop işletenler Kemalisttir solu destekler” eksik söylemiş, Ataisti var, stanisti var, mazoşisti var, Agnostic olanı var. Kemalist olanı da olabilir, ama genelleme yapmak doğru olmaz, dini hassasiyetleri az olan demek sanki daha doğru tabir olabilirdi. Doğrusu ben hiç sex shop sahibi veya işleteni tanımadım ama islami kesimden biri bu işi yapsaydı kesin haber konusu olurdu eminim.
Düşünsene sex shop un camında bir not “ Cumaya gittim geleceğim” hiç duymamışım.
“ Sanatçıların geneli Kemalisttir solu destekler” yanlış söylemiş. Tam tersi olan da epey var.
“ Bar, pavyon işletenler, alkollü ocakbaşı işletenler Kemalisttir, solu destekler”
Yanlış söylemiş, Kemalisttir genellemesine karılmam, solu destekler görüşüne katılırım. Özellikle bar, pavyon konusunda sağ görüşlü ve islami hassasiyetleri olan biri olmaz bence.
LGBT yi solcular destekler fikri tamam, Kemalisttir demek yanlış olur. İslami kesimde LGBT yok mu? Var elbette, olmaz olur mu? Açıktan böyle oluşumları desteklemezler.
“Uyuşturucu tacirleri Kemalisttir ve solu destekler” fikrine katılmam. En azından tek yönlü söylenmesine katılmam.
Mehmet Akif Ersoy, Veysi Ateş gibi örnekler daha hafızalarda.
“ bu ülkede pezevenkler Kemalisttir, solu destekler” burada çuvallamış, bir çuval inciri berbat ettiği yerlerden birisi bu.
“ bu ülkede yapılan her güzel işe takoz olanlar Kemalisttir, solu destekler”
Bunu doğru söylemiş bence. Kemalistler olsun, solcular olsun her milli davada, her yapılan icatta, her doğru atılan adımda inatla ve mesnetsizce karşı durdular malesef.
“Sadece islama düşman diğer bütün inanışlara saygı duyanlar, Kemalisttir ve sol’u destekler” sözü malesef doğru. Kemalizm ile İslam bir çatışma halinde. Halifelin kaldırılmadı, Tekke ve zaviyeler konusu, şapka ınkılabı, kılık kıyafet devrimi vesaire vesaire. Sahte hocaları astı, tekke ve zaviyeler batıl hale gelmişti gibi açıklamalarla konunun detayına inmeyeceğim ama konunun Bu yanı da var elbet.
Rümeysa Eker ne yazmış madde madde okudum, ama hepsini buraya yazmayacağım.
Yazdıklarının bazıları doğru ama bazılarında kantarın topuzu kaçmış, bu kantarın topuzunun kaçtığı cümlelerle hem gündem oldu, hem de meşhur.
Bir belediye meclis üyesinin beyanat vereceği konular bu konular değil malesef. Dedim ya toyluk işte. Muhafazakar veya başı kapalı kesimden gelmesi beklenilen çıkışı başı açık bir genç kız yaptı.

Arkadaşlar Atatürk ve Kemalizm konusu bu toplumun bıçak sırtı bir konusudur. 5816 yine öyle. Bugün değilse yarın. Ama bir gün mutlaka bu konular enine boyuna gündeme gelecek. Bilinç altında bu var, gerçekten var, İslami kesimin bilinçaltında bu konu var. Bir gün masaya yatırılıp konuşulacak, 5816 kaldırılacak benim görüşüme göre. Konuşulmaya başlandı bile, dokunulmaya da başlandı. Elimizde; Atatürk’ü seven ve bir o kadar da nefret eden iki kesim var. Seven de, nefret eden kesim de malesef bilgi ve donanıma sahip değil. Dolayısıyla Rümeysa Eker türü çıkışları bu toplum bundan sonra daha fazla görecek, hoşumuza gitse de, gitmese de.

Ayhan Kilic
[email protected]
Edmonton/Kanada



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

  1. Zeynep Gündoğdu avatarı
    Zeynep Gündoğdu

    Hukukta kanunları bilmemek, o kuralın getirdiği sorumluluktan veya cezadan kurtarmak için mazaret olarak kabul edilmeyeceğini belirtir.

    Türk Ceza Kanunu Madde 125′ e göre hakaret suçunun temel cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adil para cezasıdır.

    Rümeysa Eker (24 ) ‘ in bu konuşması suç unsurudur ve cezası var. Ordaki görevini ( Belediye Meclis üyeliğini) bırakmış bile olsa.

    Bir kişi, işlediği bir suç nedeniyle mahkeme tarafından yargılanıp hakkında hapis veya adil para cezasına hükmedilen ve bu kararı kesinleşen kişi resmi olarak sabıkalı olur.

  2. Vildan Kale avatarı
    Vildan Kale

    Orta okul 2. ci sınıf talebesiyim, 1972-1973 öğrenim yılı. Sınıfımız’da benim gibi herkes işçi çocuğu, gece kondu çocuğu ama Türk çocuğu.

    Tarih(Sosyal Bilgiler)dersimizin öğretmenimizin emekliliğine az kalmış, Hasanoğlan öğretmen okulu mezunu, iç Anadolu çocuğu.

    O gün karne alma günüydü. Tek bir dersimiz vardı ;oda Tarih dersi. O gün öğretmenimiz elinde 20-25 kitapla sınıfa girdi.
    Ben en önde oturuyordum, ağzımda sakız vardı.
    Tahtaya gel dedi, önce ağzındaki sakızı çıkartıp bir kağıda sarıp çöpe atacaksın dedi, sonra tekra eline bir tane beyaz tepeşir alıp tekrar tahtaya geleceksin.

    Ben: Ama öğretmenin bu sakızı ben haçlığım ile bu sabah bakkal’ dan aldım, bir hafta çiğniyorum, marka Mabel.

    Bak yavrum, bu sakızı Türkler icaat etmedi, böyle bir şeyi bir Türkün ağzına almaması ve orda, burda, yolda çiğnememesi lağzım.

    Böyle şeyler Türklere yakışmaz, çok’ ta sağlıksız bir şey.

    Ben istemeyerek sakızı çöpe attım ve elime bir beyaz tepeşir alıp kara tahtanın kenarına gelip durdum.

    Öğretmen söylüyor ben tahtaya yazıyorum: Türkü nasıl tanımlarız?

    Türk yalan söylemez, verdiği sözü tutar, dürüst’ tür. Haksızlıktan uzak durur.

    Türk, kendisine ve çevresine dürüst, onurlu ve saygılı olmalıdır.

    Türkün kim , hasiyetini, şerefini toplum içinde kırarsa, onu Türk asla affetmez, etmemelidir’ de.

    Türk başkalarını yargılamaz, başkalarının gelenek ve göreneklerine sayğı duyar, duyandır.

    Türk, Türke sahip çıkar, kadınları, çocukları, yaşlıları korur, güçsüzlere yardım eder. Türk sosyaldir. Vatanını düşmandan korur.

    Hani, şu namuslu görünüpte, aramız’ daki namussuzlar var ya; Türk gibi görünüp, Tükü arkadan vuran, onlara dikkat et.

    Türkler, müslüman olduktan sonra sıkça namus kelimesi konuşulmaya başlandı.
    Namus kadınların cinsel davranışlarındaki ahlaki kurallara bağlılık anlamı taşımaktadır.

    Bunu yargılamak lağzım, bir kadın, erkesiz asla namussuz olamaz!

    Sonra öğretmenimiz, bize, hepimize sınıfta kalacaklarada, bu yanında getirdiği kitapcığı dağıttı.

    Tanrının Kırbacı ATTİLA, yazarı Macaristanlı birisi.

    Sonra karnelerimizi bize verdi.

    Öğretmenimizin emekliye ayrılmadan önce son günüydü. Hep beraber resim çektirdik. Öğretmenimizin bize hediye etmiş olduğu kitab hep yanımdadır.. O zamanlar bizim böyle bir kitap alacak gücümüz yoktu.

    Elimde karne ile tam dışarı çıkacaktım ;beni yanına çağırdı ve elime bir sakız parası turuşturdu. Sanırım 10 kruş.

    Nurlar , çiçekler içinde yat öğretmenim. Halen gözümün önündesin bugünkü gün gibi.

    Ne mutlu Türk küm diyene. Türk olmaktan sonsuz gurur duyuyorum.

    Atamı,Türklerin Atası, Mustafa Kemal Atatürk’ ü saygı ve özlemle anıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar