Mustafa Öztürk: Üniversitedeyken, AKP’nin de kökünü oluşturan İskender Paşa Cemaati’ne ait bir tarikat evinde kalıyordum. Oradaki abiler bize şöyle öğüt veriyordu:
“Belediye otobüsünde bir kadının kalktığı koltuğa oturmayacaksın. Oturur ve kadının koltukta bıraktığı sıcaklığı hissedersen, o kadınla zina etmiş gibi olursun.”
Ben de zina etmemek için uzun yıllar, Bağlarbaşı’ndan Topkapı’ya kadar hep ayakta gittim. Yorgunluktan perişan oluyordum.
Geldiğim kültürde kadınları bize tabu gibi gösterdiler.
Kadına karşı sürekli günah kültürü üzerinden yaklaşan tarikatların ahlak sohbetlerine dikkat edin: Bir meseleyi, kamu malını çalmak, hırsızlık veya yolsuzluk üzerinden değil de, apış arası ahlakçılığı üzerinden anlatmayı seçerler. Çünkü dürtüsel bir açlıkları vardır ve bu, diline yansır.






Bir yanıt yazın