Dedeağaç askerden arındırılmalı

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Türkiye’nin “Mavi Vatan” politikasının arkasındaki teorisyen Dedeağaç’ın askersizleştirilmesini talep ediyor

Deniz Kuvvetleri eski komutanı ve İstanbul Üniversitesi Deniz ve Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, yaklaşan Yunanistan-Türkiye görüşmelerinde Dedeağaç’ın askersizleştirilmesinin gündeme getirilmesini istedi.

Montrö Antlaşması’na göre, “Dedeağaç’ın askerden arındırılmış bir statüsü olduğunu”, bu nedenle askeri üslerin bölgede faaliyet gösteremeyeceğini ve durumun ABD’nin çıkarlarına hizmet ettiğini belirten Yaycı

“Dedeağaç’taki üssün Romanya ve Karadeniz’e ulaşım için üs olduğu söyleniyor. Türkiye’nin buna itirazı yok. Yine de, Montrö Antlaşması’na göre, Dedeağaç askerden arındırılmış bir statüye sahip ve askersizleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle Montrö Antlaşması’na göre bölgenin askerden arındırılması konusu yeniden gündeme getirilmeli ve tartışılmalıdır.” dedi.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar