Oy pusulaları belli oldu

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

24 haziran seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları anayasaya aykırı olabilir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıkladığı oy pusulalarında ittifak yapan partilerin isimleri daha büyük bir kutu içinde yer alıyor. Bu da akıllara Hitler döneminde Almanya’daki oy pusulalarını getiriyor.

Bakan gül aşağıdaki açıklamayı yaptı :
“24 Haziran’da iki tercihte bulunacağız. Tek oy pusulası olmayacak, iki oy pusulası olacak. Bir oy pusulasında cumhurbaşkanı için, ikinci oy pusulasında da partilerin unvanı olacak ve herkes kendi partisinin logosunun altına tercihi yapacak. Cumhurbaşkanının seçileceği oy pusulasında adayların resmi olacak, parti amblemleri olmayacak”



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar