Türkiye’nin çöküşü ve bölünmesi kaçınılmaz

Okuma Süresi:

2–3 dakika
❤️

Sayın dr. Mustafa Ataç bey merhaba.

Bilgilendirmeleriniz için size ve şahsınızda öbeğin değerli

Mensuplarına teşekkür ederim. Satırlarınızı okurken hatrıma,

hiciv sanatının şahaseri şair Eşref geldi. Onun sözlerini

güncelledim.

Bilvesile sağlıklı, kazasız belasız uzun ömür ve çalışmalarınızda

kolaylık dilerim.

Kalın sağlıcakla

Rehan Gündoğmuş

Rahmetli şair Eşref’in yüz küsur sene evvelki sözünü güncellemek

gerekirse;

„Bir soğan soyuluyor, yaşarıyor gözler.

Ülkesi çöküyor ve bölünüyor, aldırmıyor öküzler…“

MICHAEL RUBIN 06 Ağustos 2025

Eski Pentagon danışmanından skandal sözler:

Türkiye’nin çöküşü ve bölünmesi kaçınılmaz

Gazeteci Ardan Zentürk, eski Pentagon danışmanı Michael Rubin’in Washington Examiner’da yayımlanan “Türkiye’nin Çöküşü ve Bölünmesi Kaçınılmaz Görünüyor” başlıklı makalesini sert ifadelerle değerlendirdi.

Gazeteci Ardan Zentürk, eski Pentagon danışmanı Michael Rubin’in Türkiye hakkında kaleme aldığı makaleyi değerlendirdi. Zentürk, Rubin’in “Türkiye’nin çöküşü ve bölünmesi kaçınılmaz görünüyor” başlıklı yazısında yer alan ifadelerin, Türkiye’ye karşı yürütülen sistematik bir planın parçası olduğunu iddia etti.

Gazeteci Ardan Zentürk, eski bir Pentagon başdanışmanı Michael Rubin’in Washington Examiner’da yayımlanan “Türkiye’nin çöküşü ve bölünmesi kaçınılmaz görünüyor” başlıklı yazısını değerlendirerek şöyle konuştu:

Eski bir Pentagon başdanışmanı. Amerikan Derin devletiyle yakın ilişkileri olmuş ama en önemli özelliği FETÖ diye adlandırdığımız cemaati yapılandırılmasında ve yaşadıklarımızın büyük bir bölümünde parmak izleri var. Michael Rubin esasında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir lobi adına kendi ölçülerinde kararlı ve başarılı bir çalışma yapan bir adam. Yani Türkiye’nin hasmı, Türkiye’yi hiç sevmiyor. Türkiye’nin parçalanmasını istiyor.

Türkiye’nin Somali’deki varlığından Suriye’deki varlığına kadar varlığı olan her şeye karşı çıkıyor.

Onun yazılarından, sosyal medya hesaplarından Amerikan yönetimini etkileyebilecek güçte bir lobinin Türkiye’ye dönük planlarını anlayabiliyoruz.

Michael Rubin, “Türkiye’nin çöküşü ve bölünmesi kaçınılmaz görünüyor” başlıklı bir yazı yazdı. Rubin, özetlersek,

– Türkiye’nin Kürtler üzerindeki zaferi de Pirus zaferi oldu. Erdoğan Kürtleri küçük düşürmeye çalışıyor ve ateşkes yürürlükte olmasına rağmen anlamlı bir barış müzakeresini reddediyor. Kürtlerin dağlara veya İstanbul’un gecekondu mahallelerine çekilmekten başka bir seçeneği kalmadı. Savaş yeniden başladığında Türkiye’de (muhtemelen bu kez dış destekle) iç savaş çıkacağını,

– ⁠Türkiye’nin yıllardır, hatta on yıllardır süren görece huzurunun sona ereceğini,

– ⁠Türkiye’nin Hamas’a verdiği desteğe missileme olarak ve içeride yaşanan sürecin etkisiyle Türkiye’de Kürtlerin Filistin örneğini dayanak alarak harekete geçeceğini,

– ⁠Türkiye’nin bölünmesini engellemenin kolay olmayacağını, hatta Ankara itiraz ettiğinde, Kürtlerin bir halk oylaması (plebisit) talep edeceğin ve bu oylamanın sonucunun, “Üniter Türkiye’nin tıpkı Yugoslavya gibi tarihe karıştığını teyit edeceğini” iddialarında bulundu.

2010 yılında Haziranında, Haziran başında Mavi Marmara vakası yaşandığında, trajedisi yaşandığından bir ay sonra, Temmuz 2010 bu adam gitti Amerikan Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’ne bir rapor sundu ve Türkiye’nin derhal F35 programından atılmasını istedi. Yaklaşık 9-10 yıl sonra Türkiye o programdan çıkarıldı. Bu adamın yazdıklarını böyle göreceksiniz. Bu çok net bir planı anlatıyor.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/eski-pentagon-danismanindan-skandal-sozler-turkiyenin-cokusu-ve-bolunmesi-kacinilmaz-942250h.htm



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

  1. Mustafa avatarı
    Mustafa

    Degerli Gundogmus,

    Siyaset ile ilgilenen, birlesmeyi beceremeyen ve karsimizda bulunan tehdidi dahi goremeyen sozde Muhalefet siyasileri ile basimiza her turlu belayi aslinda kendimiz yagdiriyoruz.

    Aman okur da aydinlanir, sorgular ve kurtulus recetesini bulur korkusu da giderek artan DIN karartmasi ile oruluyor ve ortuluyor.
    Erdogana, var olusunu borclu olduklari, ne yaparsa Turkiyemizin yikilmasi kacinilmaz olur oyunu ve satranc hamlelerini cok iyi dikte ediyorlar ve o da uyguluyor.
    Eh! kendisini o denli kaptirdi ki cikmaz ve sonu felaket olan gidise, artik cikisi veya geri donusu de cok zor!

    Saglikla karin Değerli Gundogmus.

  2. Rehan Gündoğmuş avatarı
    Rehan Gündoğmuş

    Değerli Dostlar;

    yukarıda şahsıma ait tanımlar yer aldığı için teşekkür ederim. Öbekle palaşılan düşünceleriminin filtrenmesini samimi ve dostça değerlendirmiyorum.

    Öbekte paylaştığım;

    „Bir soğan soyuluyor, yaşarıyor gözler.
    Ülkesi çöküyor ve bölünüyor, aldırmıyor öküzler…“
    düşüncemi ifade etme zaruretindeyim

    Kalınsağlıcakla

  3. Reyhan Bitlisli avatarı
    Reyhan Bitlisli

    Evet aldırmıyor öksüzler, sanırım onların samanlıkta yeterince arpası var.

    Michael Rubi’ nin YAHUDİ dedeleri, 3 gün önce Alman’yadan Amerika’ ya kaçtı.

    Biyoloji doktorasını alan bu kişi, Kudüs ibrani Ünivetsitesin’ de tarih dersleri verdi.
    Rubin, ABD nin Savunma Bakanlığı’ nda İran ve Irak konusunda danışman olarak çalıştı.
    2003-2004 yıların’da bu adam Bağdat’ daki geçici Koalisyon Yönetimi’nde siyasi danışman olarak çalıştı.
    Kısacası; bu kişi İsrail ve ABD tarafından Türkiye’ yi bölme politikası için yetiştirildi.
    Size soruyorum: Bu konuda eğitim almış akıllı insanlarımız nerede??

    Biz bunlara ancak akıllıca argümanlarla karşılık verebiliriz, bunları oyalamamız lağzım, zaman kazanmamız lağzım, vaz geçtirme taktikleri uyğulamamız lağzım.

    Bu sorunlar, Allah’ la veya Peygamber’le, yağmur duası ile çözülmez.

    Türkiye’ nin dişi Kurtları anca bu problemleri çözer, mücadele ile.

    Bu Rubin, bize karşı Ajan olarak yetiştirildi.
    Bu adamın bu kitabını okuyun, “The Perlis of Engaging Rogue Regimes”

    Şimdi kafayı Türkiye’ ye taktılar,Neden? Ülkemiz siyasi ve ekonomik yönden zayıfladı, bunu fırsat bulyp vuracaklar, leş karğaları tellerin üstünde bekliyor?

    Bu MRubin, kuzu postunda’ ki Kurt.!

    TÜRK UYAN ! ÜLKENİ BÖLMEYE YOK ETMEYE MÜSADE ETME!
    ATALARIMIZA HİYANETLİK YOK! BU VATAN KİMSEYE SATILMAZ; KİRALANMAZ, BÖLÜNMEZ!
    Erdoğanın , Bahçeli nin değil bu VATAN, Türk halkının yurdu,hepimizin vatanı.

    TOPRAKLARINA SAHİP ÇIK, VATAN BORCU, NAMUS BORCU UNUTMA; UNUTTURMA!

  4. Rehan Gündoğmuş avatarı
    Rehan Gündoğmuş

    07 Ağustos 2025 tarihli Anonim yorumlayan şahıs kimdir bilemiyorum.

    Yine 07 Ağustos 2025 Rehan Gündoğmuş adıyla yorum yapan kişi ben değilim. Öbek medaratörünün her iki yorumu silmesini rica ederim.
    Kalın sağlıcakla
    Rehan Gündoğmuş

  5. Alihan Şen avatarı
    Alihan Şen

    Şeytan dedi ki git Michael Rubin denen utanmaz zibidiyi alnından vur. Michael Rubin’in ağzından kin, nefret, irin, lağım akıyor. Michael Rubin asla insan olamaz. Bir daha edepsizlik yapmasınlaryeryüzünü dar ederiz gökkubeyi onların başlarına yıkarız. Türkiye’yi Suriye, Irak, Filistin veya Afganistan sanmasınlar çok pişman olurlar. Herkes haddini bilsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar