İsrail,Türkiye’ye saldırırsa üyesi olduğu NATO Türkiye’yi savunur mu?

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

İsrail, Türkiye’ye saldırırsa üyesi olduğu NATO Türkiye’yi savunur mu?

24-25 Haziran’da yapılan 2025 Lahey NATO zirvesi ardından  sonuç bildirgesi yayınlanmıştı.

İçeriği konusunda meseleye hakim olanların görüşleri medyada yer almıştı

Gazete haberine göre:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,NATO Zirvesi’nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamış.

– Arapça yayın yapan Asharq News’in 5 Madde’yle ilgili “  Pek çok kişi Türkiye ile İsrail arasında yakın zamanda bir çatışma çıkmasından endişe ediyor. Bugün NATO zirvesinin sonuç bildirgesinde 5. Maddeye ilişkin bir taahhüt yer aldı. Sizce Türkiye ile İsrail arasında bir çatışma yaşanırsa NATO Türkiye’yi savunmaya gelecek midir?” diye sormuş.

R.T.Erdoğan bu soruya ‘evet’ ya da ‘hayır’ diye yanıt verememiş.

Öte yandan Erdoğan Türkiye’ye dönüşü sırasında uçakta da soruları yanıtlamış.

Lahey’de Trump’la F-35’leri konuştuğunu söyleyen Erdoğan “Biz F-35’lerden de vazgeçmiş değiliz. F-35 programı, teknik olduğu kadar siyasi bir süreçtir.”dir diye yanıtlamış!

(BU YAZI DERLEMEDİR)



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

  1. Demir Karsan avatarı
    Demir Karsan

    Evet, cevap bence de kesin. Eğer İsrail ile Türkiye arasında bir silahlı savaş çıkarsa, ABD ve birçok NATO üyesi kesinlikle İsrail’i destekler ve silahlandırır. İsrail ve Siyonistler, yaptıkları finansal desteklerle tüm ABD politik sistemini ele geçirmiştir. Ayrıca ABD üniversitelerine, büyük şirketlerine, bankalarına ve özel kuruluşlarına (Masonlar, Rotaryenler gibi) kesinlikle hakimdir. Birçok NATO ülkesi de İsrail’e aynı şekilde bağımlıdır.

  2. Mehmet Boz avatarı
    Mehmet Boz

    Mevcut şartlar içinde yaptığı değerlendirmeye göre Sn. Karsan,Türkiye’ye İsrail saldırısında , OTAN(nato)’ın antlaşmalardan gelen yükümlülüklerini yerine getirmeyeceği görüşünde!
    Aslında fi tarihinden beri bu yapının yapıp dedikleri Türkiye’nin güvencesizliğidir!
    Özet bir anımsatma:
    18 Şubat 1952’de NATO’ya sokulan Türkiye’de 73 yılda neler yaşandı?
    • İkinci Dünya Savaşından en büyük kazançla çıkan ABD, perişan haldeki Avrupa’ya çökmek için Kuzey Atlantik Paktı(NATO/OTAN)nı icet eder.
    • Atatürk’ün vasiyeti olan “..emperyalist ülkelerle askeri işbirliğine girmeme ” vasiyeti olan siyasetinin terk edilmesi ve Türkiye’nin18 Şubat 1952’de NATO’ya sokulmasıyla bu günlere gelindi!
    • NATO’ya girmek için DP Hükümeti, TBMM’den onay almadan1950’de Kore Savaşına asker gönderdi. Bu savaşta Türkiye 700’ün üzerinde can kaybı, 2.000 yakın yaralı verdi.
    • 6-7 Eylül 955 İstanbul yağma olayları NATO’nun gizli yapılanması Gladyonun ilk icraatıdır.
    • Amerikancı Nihat Erim hükümetinin icraatlarına karşı tepki olarak ile yükselen antiemperyalist halk hareketini 12 Mart 1971’de Ordu içindeki Gladyo kanlı şekilde bastırdı.
    • Yunanistan’ın Kıbrıs’ı işgal ve ilhak girişimini 20 Temmuz 974 Barış Harekatı ile önleyen Türkiye’ye ,NATO devletleri AB(D) askeri, ekonomik ambargo uyguladı.
    • Terörle Türkiye’ye diz çökertmek için hortlatılan Ermeni ASALA terör örgütünün ( 1975/1985) kadar kanlı suikast saldırılarında 33 diplomatımız şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
    • 1977’den itibaren Gladyo eliyle “anarşi” eylemleri hız kazandı; kanlı süreç 12 Eylül 1980 Amerikancı askeri darbesine kadar sürdü.
    • 1999 yılına kadar yoğun PKK tedhiş eylemlerinde Türkiye’de 30.000 üzerinde kişi öldü.
    • Bu süreçte ABD’nin devletin içinde örgütlediği FETÖ Ergenekon ve Balyoz tertiplerini başlattı.
    • 2014 yılına kadar yüzlerce subay Silivri v.b. hapishanelere tıkıldı ve ordudan atıldı.
    • 15 Temmuz 2016 gecesi başlayan FETÖ darbe girişimini Türk ordusu milletiyle birlikte bastırdı
    • NATO’daki 462 subaydan FETÖ(Gladyo)cü olduğu tespit edilen 237’siniTürkiye’ye AB(D) iade edilmedi.
    • ABD FETÖ’nün başı Gülen’i teslim etmedi.
    • 19 Aralık 2016’da Ankara’da Rusya Büyükelçisi Karlov öldürüldü.
    • Doğu Akdeniz’de milli çıkarlarını koruyan Türk donanması karşısında NATO üyesi devletler yer aldı.
    • 2017 yılında Avrupa’da yapılan NATO tatbikatında hedefe Atatürk ve Erdoğan’ın fotoğrafı konuldu. NATO karargâhlarında Türkiye’nin bölünme haritaları duvarlara asıldı.
    • Karadeniz kıyıdaş ülkeleri Romanya ve Bulgaristan’ın NATO’ya alınmasının “ olur ”lamasını yeterli görmemiş olmalı ki TBMM’deki siyasi partiler 30 Mart 2023 tarihinde Finlandiya’nın, 23 Ocak 2024 tarihinde İsveç’in girişine onayladı
    • Amerika, NATO’yu Avrupa’da bir çoban köpeği gibi kullanmaya devam ediyor.
    • Amerikan’nın NATO’su adım adım Türkiye’yi içten ve dıştan kuşatmayı sürdürüyor
    12.07.2025 .tesi
    (BU YAZI DERLEMEDİR)

  3. Reyhan Bitlisli avatarı
    Reyhan Bitlisli

    Hayır, NATO, Türkiye’ yi asla savunmaz.
    Bunun en güzel örneğini, 11 Temmuz 1995 de gördük.
    Mayıs 1995′ Nato laf olsun diye, Sırpların, dağlık bölgelerini bombaladı.Bunun üzerine Sırplar 300′ e yakın BM askerini rehin aldı.

    Sırplar komutan Mladic ile Srebrenit sa ya doğru yola çıktılar.Bunun üzerine Boşnaklar Nato dan yardım istediler.
    Red cevabı aldılar. Bosnalıların elerindeki silahı teslim etmeleri istenildi, Bosnalılar bu aptalığı yaptı.
    Sonra Mladic komutasındaki Sırp güçleri ile Hollandalı Nato birlikleri, Srebrenitsa’ yı yer ile biryaptılar.
    8.300 Bosnalıyı acımasızca öldürdüler.
    Hatta Mladiç ve Hollanda komutanı karşılıklı kadeh kaldırıp, Türkleri yok ettik, diye kahhalar atmışlardır.

    Memleketi ne dönen Hollandalı askerlere, H-devleti Gazi madalyası bile taktı.

    1463′ den beri Osmanlıya ait olan Bosna Hersek in kimliği, DNA sı
    TÜRK tü.

    Mirsada Simchen -Kahrimanoviç in
    ” Kaçın Kızlar, kaçın ” kitabını okumanızı isterim.
    Sırp askerleri, çok sayısa, Bosanalı kadın, kız, çocuklara tecavüz etmiş ve sonrada öldürmüştür.

    BEN BİR TÜRK OLARAK, ASLA NATONUN BİZE YARDIM EDECEĞİNE İNANMIYORUM!

    30 yıl önece Bosna’da yaşanılanlar unutulmasın.
    Sırpların Anayasasın da, Türkler, Türk-çingeneler, Türk-Ukraynalılar ve Türk- Yahudiler aynı kategoriye giriyor.
    Gördüğünüz yerde öldürün, parolası gizli yazılmış.

    * Bosnalılar Nisan 2010′ dan beri Nato’ya girmek için sıradalar. AB nin onayını aldılar .

    (B-Aptalıklarına doymasınlar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar