Güney Azerbaycan ulusal aktivistleri Azerbaycan şehirlerinde Atatürk’ün Nutuk kitabını vatandaşlar arasında dağıtmaya devam ediyor.
Güney Azerbaycan milli aktivistleri, Türkiye aktivistleriyle işbirliği içinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun Nutuk kitabını, Urmiye, Tebriz ve İran’ın diğer Türk şehirleri Tahran da dahil olmak üzere Türk gençler ve çocuklar arasında dağıtmaya devam ediyor.
Güney Azerbaycan’da Nutuk dağıtımı devam ediyor-Araznews / Turkishforum- Abdullah Türer Yener
Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.
Bolayır’da doğdu, İlk öğrenimini Erzurum ve Elazığ’da tamamladıktan sonra ortaokul ve Liseyi İstanbul Bakırköy’de bitirdi. Heybeliada Deniz Harp Okulunda askerliğini tamamlayan Yener Günaydın ve Mobil Oil Türk’de çalıştı. İDİL-URAL TÜRKLERİ DERNEĞİ, KAZAK TÜRKLERİ VAKFI, Dünya Tatar Ligi, Bulgaristan Türkleri derneği, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, voicepress gibi kuruluşlarda çeşitli görevler üstlenen Yener Tataristan, Rusya federasyonu ve Türk dünyası ile yakın ilişkiler içindedir.
Bir yanıt yazın