Kıbrıs kayıpları aranıyor

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

1960’larda çıkan çatışmalardan ve Türkiye’nin 1974 yılı Temmuz ayında adaya yaptığı müdahaleden sonra yüzlerce Rum ve Türk kayboldu. Kaybolanlar ile savaş kurbanlarının yakınları Kıbrıs’ta ortak bir girişimde buluştu.

Türk ve Rum bölgelerine ayrılmış olan Kıbrıs’ta yanıtı henüz verilmemiş birçok soru bulunuyor. Bunlardan biri de kayıp sayılan iki bin dolayındaki Kıbrıslı’nın kaderi. Yaklaşık bin beşyüz kadar Kıbrıs’lı Rum ile beşyüz kadar Kıbrıs’lı Türk, 1960’larda çıkan çatışmalardan ve Türkiye’nin 1974 yılı Temmuz ayında adaya yaptığı müdahaleden sonra kaybolmuştu. Kaybolanlar ile savaş kurbanlarının yakınları Kıbrıs’ta ortak bir girişimde biraraya geldi. Girişimin temsilcileri Berlin’deki Heinrich-Böll Vakfı’nda çalışmalarını kamuoyuna tanıttılar.

Kaynak: Deutsche Welle



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar