ATAA GELECEK DONEM BASKAN ADAYLARINI TANITIYORUZ

Spread the love

Degerli Uyelerimiz ve Turkish Forumun Dostlari.

Turk Amerikan Dernekleri Asemblisi secimlere gitmekde bu devre .. Gelecek donem Baskan adaylari ise Amerikan Turk Toplumunda calismalari ve ustun bilgileri ile isim yapmis iki aday.. Bugun icin her ikiside Asemblinin yonetiminde gorev almis durumdalar .. her ikiside Turk Amerikan Toplumunda calismalari ile derin izler birakmis kisiler

TURKISH Forum olarak Turk Amerikan toplumuna bu degerli adaylari kazandiklari icin tebriklerimizi sunariz..

Sayin  ATAA BASKANI, ve Turkish Forumun Kurucu Uyesi  ERGUN KIRLIKOVALI  beye saygi ve sevgilerimizi iletirken

Sayin FERIDUN BEK beye ve Sayin MEHMET TOY beye onumuzdeki secimlerde basarilar dileriz

Degerli dostlarimiz hakkinda tanitici bilgiler  asagidaki satirlarda verilmisdir.

Turk Amerikan toplumunun degerli üyeleri , lutfen Bagli oldugunuz yerel dernek baskanlarina, tercihinizi bildirerek ATAA  baskan secimin de el veriniz.

Turkish forumun veri tabanini temsil eden diger 22 ulkedeki uye ve dostlarimizada , En az  ATAA kadar sansli olmalarini dileriz.

Hurmetlerimizle

 

TURKISH FORUM Yonetim Kurulu ve Danisma Kurulu adina

Dr. Kayaalp Buyukataman, Baskan

 ataa--

 

From: Feridun Bek [[email protected]]

 

Dear Members of the Turkish-American Community:

Since I am a candidate for the ATAA President-Elect position, I would like to share additional updates below:

My personal website which contains below information in English and Turkish – www.feridunbek.com

1.    My President-Elect Mission Statement, Vision & Recommended ATAA Strategies

2.    The list of 45 key events/activities that we organized during my TACAM Presidency and more events with other organizations

3.    My recommended Critical Success Factors to have a stronger Turkish-American Community

4.    A quick TACAM-related PowerPoint presentation that I had prepared, which may demonstrate my management approach while working in Turkish & German/American and more

 

Also, TurkishNY just published below news ref the ATAA Election Process:

·         special-news/56-special-news/112812-ataada-baskanlik-secimleri-yapiliyor

 

A President can be more effective in implementing the strategies. However, regardless of whether I am elected as President-Elect or not, I will continue to serve the Turkish-American Community by participating in the management of ATAA.

I wish much success to all candidates and a great cooperation with all of them after the election process!

 

Yours faithfully / Saygiyla

Feridun Bek

 

Email:  [email protected]  &  Web:  www.feridunbek.com

 

ATAA– VP Mid-Central (www.ataa.org)

ATAA – Chairman, Trade and Commerce Committee (www.ataa.org)

DTIK– Board Member, World Turkish Business Council (http://www.dtik.org.tr/Komite/Amerika.html)

TACAM Past-President & Member of the Board of Trustees (www.tacam.org

From: Mehmet Toy [[email protected]]

ATAA, ABD de yasayan Turk toplumu ve Turkiye icin  yillardir cok onemli gorevler ustlenmis bir toplum orgutudur.  ATAA’nin kadrolari buyuk bir ozveri ile atalarimiza surekli camur atmaya calisan ermeni lobisiyle mucadele etmekte,  politik baglarini guclendirmekte, Turk kultur ve sanatini tanitmakta, Turk halkiyla Amerikan halki arasinda cogu zaman kopru gorevi gormektedir.

ABD de yasayan ve kendisini Turk sayanlarin sayisi gittikce artmakta.  Buna paralel olarak yoresel organizasyonlarimizin, Turk okullarinin ve camilerimizin sayisi ayni hizla olmamakla beraber artmaktadir.  Artik ABD de “house-hold name” olan, buyuk firmalara CEO luk yapan, ve cesitli bilim dallarinda son derece basarili Turklere sahibiz.  Buna karsilik, ABD’nin  politik sisteminde fazla basarili oldugumuzu soylemek zordur.  Ustelik ATAA’nin oneminin yeterince anlasildigini soylemekte zordur. Halbuki ATAA, Turklerin bu politik sistemde bir guc olarak taninmasi icin hatiri saylir bir organdir.  ATAA’ya olan destek toplumumuzun buyuk cogunluguna ulasmak zorundadir.

 ATAA, toplumumuzun yoresel ve ulusal yonetimde daha basarili olmasi icin gerekli alt yapiyi hazirlama, yeni nesillerimizin Turk dili, tarihi ve  kulturunu ogrenerek yetismesi icin faaliyetler gosterme,  genclerimizin ATAA da daha cok gorevler almasi icin caba harcama, toplumumuzda cesitli konularda basarili olmus kisilerin ve organizasyonlarin topluma kendi yaptiklari islerde yol gosterici olabilmelerini kolaylastirici firsatlar saglama fonksiyonlarini daha etkin hale getirebilir.

Turk toplumu disariya acilarak obur etnik guruplarla ornegin siyahlarla, cinlilerle, hindistanlilarla, ispanyollarla ve yahudilerle duzenli iletisim kurmalidir.  ATAA bunu yapabilecek durumdadir. Bunun Turk toplumunun sorunlarinin obur etnik guruplar tarafindan daha iyi anlasilmasini saglayacagi gibi, gerektiginde onlarin  destegini almasi daha kolay olacaktir.

ATAA’nin su andaki yonetim kadrosu ve gorev almak icin adayligini koyan ben ve degerli kardesim Feridun Bek Turk toplumumuzun ABD deki yerini bir adim daha ileri goturmek icin ozveri ile calismakta ve onumuzdeki donemde de ozveri ile calisacagimdan emin olabilirsiniz.

ATAA Baskan adayi olarak ATAA uyelerini ve toplulumuzu selamlar ve saygilar sunarim.

Docent Dr. Mehmet Toy

 

ATAA Mutevelli Heyeti Uyesi

ATAA Yatirim Komitesi Baskani

Mehmet Toy  Lisans ve Lisansustu ogrenimini Istanbul Teknik Universitesinin Elektronik ve Haberlesme Muhendisligi dalindan tamamlayarak Milli Egitim Bakanliginin Yurtdisi doktora bursuyla 1977 de ABD ye geldi. Doktorasini Stevens Institute of Technology’nin Elektrik ve Komputer Muhendisligi dalinda bitirdikten sonra, Stevens Institute of Technology, University of North Carolina ve Dokuz Eylul Universitesinde ogretim uyeligi yapti. 1984 yilinda AT&T Bell Labs de calismaya basladi. Uzun sure bu firmada ve Intel, Fujitsu, Verizon Wireless gibi adi cok iyi bilinen firmalarda, ve ayrica kendi kurdugu ve ortak oldugu iki “startup” firmada da CEO gorevi dahil olmak uzere cesitili seviye de gorevlerde bulundu.  Bu donemde endustrideki gorevlerine parallel olarak, New Jersey Institute of Technology ve Worcester Polytechnic Institute gibi universitelerde komputer ve komputer aglariyla ilgili dersler verdi. Simdi Comcast Corporations de “Distinguished Engineer” olarak gorev yapmaktadir.

Komputer aglariyla ilgili dort tane kitabi, bir vidyosu ve yetmis besin uzerinde makalesi ve uc tane Patent muracati  bulunmaktadir. Uluslararasi elektrik ve lektrik muhendisligi enstitusunde (IEEE) bir teknik komiteye baskanlik etmektedir.

2008 yilindan bu yana aktif olarak NJ, NY ve PA daki Turk halkinin ABD senatosunda ve kongresinde, NJ senatosunda ve kongresinde ermeni konusunda aleyhimize cikabilecek tasarilara karsi aktif olarak karsi cikmasina on-ayak oldu. Bu bolgedeki senato ve kongre uyelerine kendi bolgelerinde ve Washington da ziyaretler yapildi.

2008 yilinda bu yana ATAA Mutevelli heyetinin uyesi ve Yatirim Komitesinin baskanligini yapmaktadir.

 


Spread the love

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *