Ruslardan Türkiye’ye talep 3 kat arttı…

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Bazı Rus turistler Türkiye’den vaz geçmiyor. Önlerinde alternatifler var ancak, “Pahalı da olsa Türkiye’yi evimiz gibi görüyor ve rahat ediyoruz” diyorlar Yapılan araştırmalar Rusların Türkiye talebi 3 katına çıktı. Hedefte Antalya ve Alanya var. Taleplerin artması üzerine Türkiye tedbirlerini artırdı. Erken rezervasyonlarda da artma var. Uçaklar pahalandı ancak bunu umursayan yok.

Rezervasyonların yaklaşık %46’sı İstanbul’a yönelmiş durumda. Ortalama bilet fiyatı ise 20 bin ruble seviyesinde. Geçen yılın aynı döneminde İstanbul’un payı %39 idi. Bu artış, şehir turizmine olan talebin yükseldiğini gösteriyor ve güvenli transit hub olarak ön plana çıkıyor.

2026 yılının ilk çeyreğinde Rus turistlerin Türkiye’ye olan ilgisi geçen yılın aynı dönemine göre üç kat arttı. Yapılan araştırmalar, bu dönemdeki rezervasyonların hızlı yükselişini ortaya koyuyor ve yaz tatillerini daha planlı organize etmeye çalışan Rus turistlerin stratejilerini gösteriyor.

Türkiye dışında yaz tatilleri için öne çıkan destinasyonlar arasında Ermenistan ve Barcelona yer alıyor, her biri toplam rezervasyonların %7’sini oluşturuyor. Ayrıca, Almatı %5, Bakü %3, Paris %2.5, Batum %2, Astana %2, Milano %2 ve Tiflis %2 paya sahip. Geçen yıl popüler destinasyon listesinde Belgrad, Tivat, Roma ve Pekin de bulunuyor.

Rus turistler bu yaz Türkiye tatillerinde rotalarını yeniden çizdi. İstanbul öne çıkarken, Antalya ve diğer kurortlarda talepler dengelendi, bilet fiyatları arttı ve erken rezervasyon stratejileri dikkat çekiyor.

Antalya rezervasyonları ise toplamda %9 pay alıyor. Kurortlara olan talep azalsa da, bilet fiyatları yükseldi. Ortalama ücret 23 bin rubleyi geçerken, bazı uçuşlarda bilet fiyatı 118.5 bin rubleye kadar çıktı. Uzmanlar, bunun Rus turistlerin planlı ve maliyet odaklı hareket ettiğini gösterdiğini belirtiyor.

Analistler, yaz tatili planlamasında Rus turistlerin daha erken ve stratejik rezervasyon yaptığını vurguluyor. Kurort uçuşlarının payı düşerken, şehir destinasyonları ve erken rezervasyonlar artıyor. Bu durum, tatil alışkanlıklarının değiştiğinin ve planlı seyahatin öncelik kazandığının göstergesi oldu.

Otelciler doluluk oranlarını düşünüyor. Bu nedenle erken toplu rezervasyonlara çağrı yapılıyor. Bir otel yüzde 80 ve üzeri doluluk yaşıyorsa bu kar hanesine yansıyor. Bu düzlüğü görebilmek de ancak erken rezervasyonla tespit ediliyor.

İstanbul birden ortaya çıktı. Her yıl Antalya ve Alanya ön planda olurken bu kent İstanbul’un gerisine düştü. Ruslar İstanbul’a büyük ilgi gösteriyor.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar