Trump, NATO ülkelerinin İran’a karşı savaşmasını talep ediyor!

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Trump, NATO ülkelerinin ABD ve İsrail ile birlikte İran’a karşı savaşmasını talep ediyor!

ABD ve İsrail, İran tarafından saldırıya uğramadı; aksine, aylar önce İran’ın potansiyel nükleer silah geliştirmesiyle ilgili İran liderliğiyle müzakereler sürerken, İran İsrail ve ABD tarafından yüzlerce uçakla saldırıya uğradı. Aralarında dini lider Hamaney’in de bulunduğu 48 İranlı lider öldürüldü.

Bu nedenle, 28 Şubat’ta İran’a karşı savaşı başlatan İran değil, İsrail ve ABD’ydi.

Şimdi Trump, NATO ülkelerinin bu savaşta ABD ve İsrail’e katılmasını talep ediyor.

Bu savaş İran’ın değil, ABD ve İsrail’in saldırısıyla başladı. Bu nedenle, NATO ülkelerinin bu savaşta ABD’ye katılma zorunluluğu yoktur.

Aksine, diğer NATO ülkeleri, İran’a karşı bu savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek için ABD ve İsrail üzerinde tüm etkilerini kullanmalıdır.

Geri kalan NATO ülkeleri, kendisini NATO ülkelerinin başkomutanı olarak gören öngörülemeyen Trump’a sınırlarının nerede olduğunu göstermelidir.

Neyse ki NATO üyesi ülkelerin çoğu bunu zaten yaptı!


Turkish Forum AI Soruyor

🤔 Tartışmaya Katılın

NATO ülkelerinin Trump'ın talebine nasıl yanıt vereceği hakkında ne düşünüyorsunuz?


Fikrinizi Paylaşın


Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

  1. Enis Pınar avatarı
    Enis Pınar

    Trump, İsrail ve ABD’deki Yahudi kulisinin iteklemesi ile başlattığı İran savaşına NATO’dan haklı olarak destek gelmeyince, dün Truth Social sitesindeki hesabından bir de utanmadan büyük harflerle NATO ülkelerinin yardımına “ZATEN HİÇBİR ZAMAN İHTİYAÇ DUYMAMIŞTIK!” diye yazmış bulunuyor. İşte bu küstah, kendini beğenmiş devlet adamı müsveddesinin 17 Mart 2026 tarihli beyanının tam metni:

    “Amerika Birleşik Devletleri’ne, NATO ‘Müttefiklerimizin’ çoğunluğu tarafından; Orta Doğu’da, İran’ın Terörist Rejimi’ne karşı yürüttüğümüz Askeri Operasyona dahil olmak istemedikleri bildirilmiştir. Bu durum; neredeyse her ülkenin, yaptıklarımıza ve İran’ın hiçbir şekilde, hiçbir suretle Nükleer Silaha sahip olmasına izin verilemeyeceği gerçeğine kuvvetle mutabık kalmış olmasına rağmen yaşanmıştır. Yine de bu tutumlarına şaşırmadım; zira her yıl aynı ülkeleri korumak adına yüz milyarlarca dolar harcadığımız NATO’yu, her zaman tek yönlü bir yol olarak görmüşümdür: Biz onları koruruz; ancak onlar bizim için —özellikle de ihtiyaç anında— hiçbir şey yapmazlar. Neyse ki, İran’ın Ordusunu darmadağın ettik: Donanmaları yok oldu, Hava Kuvvetleri yok oldu, Uçaksavar ve Radar sistemleri yok oldu ve belki de en önemlisi; hemen hemen her kademedeki Liderleri yok oldu; artık ne bizi, ne Orta Doğulu Müttefiklerimizi, ne de Dünyayı bir daha asla tehdit edemeyecekler! Böylesine büyük bir Askeri Başarı elde etmiş olmamız sayesinde, NATO ülkelerinin yardımına artık ne “ihtiyaç” duyuyoruz ne de bunu arzuluyoruz; ZATEN HİÇBİR ZAMAN İHTİYAÇ DUYMAMIŞTIK! Aynı durum Japonya, Avustralya ve Güney Kore için de geçerlidir. Aslına bakarsanız; Dünyanın herhangi bir yerindeki açık ara en Güçlü Ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı sıfatıyla söylüyorum ki: HİÇ KİMSENİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ YOKTUR! Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Başkan DONALD J. TRUMP”

     https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/116245182325726375

  2. Hürriyet Yazıcıoğlu avatarı
    Hürriyet Yazıcıoğlu

    Ha, ha, ha, Güçlü olan Amerika??? Mı iflas bayrağını çok’ tan çekti?

    Bu ukala herif milletin başına bela oldu. 15 milyonluk Yahudinin, koca Amerika çocuk oyuncağı oldu.

    Herhalde NATO’ da Borsa’ da..!

    Donald j. TRUMP, kendi gibi herkesi aptal sanıyor.

    İran çok yakında ayağa kalkar.
    İranlılar genetik zekidir.

    Baktınız, 2, 5 sene donra D.J. TRUMP, İranın kapı köpeği olmuş. Şimdilik İsrailin kapısında bekçi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Turkish Forum AI Analiz Etti

Trump, NATO ülkelerinin ABD ve İsrail ile birlikte İran'a karşı savaşmasını istiyor. Ancak saldırı İran'dan değil, ABD ve İsrail'den geldi. Diğer NATO ülkeleri, ABD ve İsrail üzerinde etkilerini kullanarak savaşı sonlandırmalı.

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar