Yardımlar Kesildi

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Hollanda mahkemesi Hollanda Sosyal Yardım Dairesi’ni haklı buldu.

Hollanda mahkemesi bazı Türk ve Fas vatandaşlarının kendi ülkelerinde malvarlıklarının bulunup bulunmadığını öğrenebilmek amacıyla vatandaşlık hizmet numaralarını isteyen Hollanda Sosyal Yardım Dairesi’ni haklı buldu. Vatandaşlık numarasını istemek bundan böyle özel hayatın gizliliğini ihlal anlamına gelmeyecek.

Bu durumda kimlik numarasını vermeyen Türk vatandaşlarının sosyal yardımları kesilebilecek. Kimlik numarası alınması durumunda, Hollanda Türkiye’de malvarlığı olup olmadığını tespit edebiliyor.

Hollanda malvarlığı araştırmalarını, Türkiye’nin de imzaladığı Otomatik Bilgi Değişimi Anlaşması çerçevesinde yapıyor.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar