Almanya’da Öcalan posterleri yasaklandı

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, eyalet içişleri bakanlıklarına ve senatörlüklerine gönderdiği yazıyla, Almanya’da yasaklı terör örgütü PKK’ya ait flama ve sembollerinin kullanılmasına izin verilmemesini istedi.

Göz yumulmaması istenen semboller ve bayraklar arasında sarı bez üzerinde bulunan Abdullah Öcalan posteri de yer alıyor.

Der Spiegel’in haberine göre, Federal İçişleri Bakanı de Maiziere’nin imzasını taşıyan beş sayfalık yazıda hangi sembol ve bayrakların yasaklandığı tek tek belirtiliyor.

Aynı yazıda sadece PKK’nın değil, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin sembollerinin de gösterilerde ve protestolarda taşınmasına müsaade edilmemesi isteniyor. Almanya’da 22 Kasım 1993’ten beri PKK’yı terör örgütü olarak kabul edilip yasaklanmasına rağmen, güvenlik güçleri ve savcılar terör örgütünün bayrak, pankart ve posterlerine çoğu zaman göz yumuyorlardı.



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar