Film from Istanbul: I’ve got your back

Spread the love

In hollaback, male perspective, street harassment | on 09.14.12 | by HKearl

“Presented to you by Canımız Sokakta- Hollaback Istanbul, this movie documents women’s experience of sexual harassment in public areas in Istanbul in the form of stories recited by men. The stories were previously submitted on canimizsokakta.org

The movie is a part of the bystander-intervention campaign called “I’ve Got Your Back!” (Arkani kolluyorum!) that is brought to you by Canimiz Sokakta and Green Dot.

We chose men to perform in this movie to show that they could be a great force in helping end sexual harassment in public by disapproving of the harassers’ actions. Special thanks to:

Arda Başar

Can Önalan

Dina Nigmatullina

Egemen Bor

Ekin Gayretli

Ezgi Cincin

John McCarroll

Kacie Lyn Kocher

Max Harwood

Muzaffer Can Karadayı

Oğuzhan Köklü

Umut Vedat

Volkan Yumurtacı

Yavuz Selim Yılmaz”

___________________________________________________________

Bu kısa film, İstanbul’un çeşitli kamusal alanlarında kadınların başlarına gelen cinsel taciz olaylarının, erkekler tarafından izleyicilere nakledildiği bir projedir. Bu film, görgü tanıklarının şahit oldukları tacizlere müdahale etmelerini sağlamayı amaçlayan ve Canimiz Sokakta ve Green Dot işbirliği ile gerçekleştirilen “Arkani Kolluyorum!” (I’ve Got Your Back!”) kampanyasının bir parçası olarak çekilmiştir.

Bu filmde anlatılan hikayeler, film çekimi öncesinde canimizsokakta.org adresine kadınlar tarafından gönderilmişlerdir.

Bu filmde erkeklere rol vererek, erkeklerin tacizcilerin davranışlarını onaylamadıklarını gösterdikleri takdirde, kamusal alanda yaşanan cinsel taciz olaylarına son vermede çok büyük bir güce sahip olduklarını göstermek amaçlanmıştır.

via Film from Istanbul: I’ve got your back- Stop Street Harassment.


Spread the love

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *