Ana Sayfa

ITU Mezunlari Uluslararasi Kurulusu Topluma ve ITU'ye Donuk Ozel Faaliyet ve Hizmetleri, 1996-1999 Devresi.

-OZET-

A-ITU-Bilgi Islem Merkezi Yardim Kampanyasi ( $8000.00 )

Topluma donuk ilk kayda deger faaliyetimiz 1996 senesinde basladi bu faaliyettde amacimiz ITU-BIM'e donuk bir yardim piyangosu olusturmakdir. Butun kayitli uyelerimiz ve bu kampanyada bilfiil yer aldi, piyango biletlerinin dizayni, dagitimi, satisi planlara uygun bir sekilde gelisdi. Bu ilk kampanyada bazi acemiliklerimiz kacinilmaz idi, mesela satilandan 10 misli bilet basilmisdi, Amerika disina mesela Torontoya, Bostona ..gonderdigimiz Biletlerin bir kismi malesef geri dondurulmedi Butun bunlara ragmen masraflar cikdiktan ve kazanan Kisilere Turkiyeye Gidis donus ucak biletlerini ve En Luks otel masraflarini temin ettikden sonra elde kalan $8000.00 , Taskislada Sayin rektorumuz Resat Baykalin, ve O zamanin Rektor Yardimcisi Prof Gulsun Saglamerin Huzurunda yapilan 3. Genel Kurul Toplantisindan sonra , Zamanin Turkiye ITU-MD Baskani ve veznedarina, Makbuz Karsiligi BIM'e gerekli Work Stationlari almalari icin Teslim edildi. Malesef durumu takip ettigimizde bunun yapilmadigini, Emanet edilen miktarin Hala ITU-BIM icin harcanmadigini gorduk. ITU-MD 1997 - 1998 ve 1999 yonetim kurullarina Sorulan suallere henuz bir cevap gelmedi. Merkezi Turkiyede olan ve ITU'muz icin beraberce calismak istedigimiz, kurulusumusda (1993 Senesi ITU-MD Yonetim kurulu yemegi gecen ITU-MD'nin bu tutumu iki dernek arasinda hala kanayan bir yaradir.

B- Sekiz Yillik Turkiye Egitim Sistemine Yardim Kampanyasi ( $12000.00 )

Topluma donuk ikinci buyuk faaliyetimiz ise 8 yillik Turk Egitim Sistemini Maddi olarak desteklemek icin yapildi. Genellikle Amerika Capinda yerlesmis dernek ve kuruluslarla beraber calisildi. Fakat katilimin sinirlari Amerikayi asdi. Bu faaliyet Ekim 1997 senesinde Sikagoda ATAA http://www.ataa.org Kongresi ile acildi. Bu ozel kongrede ATAA tarafindan ITUMUK'a En basarili dernek odulu Dunya capinda bir araya gelmis bine yakin NGO temsilcilerinin ve Turk hukumetinin temsilcileri huzurlarinda takdim edildi, Bu konuda detayli izahati 1997 senesi ITU VAkfi dergisinin Aralik sayisinda bulabilirsiniz. Kampanya Newyorkda 1998 senesi Mayis ayinda "BIZIM KORO" Klasik Turk Muzigi Korosunun http://www.turkishnews.com/konser Yardim Konseri ile sona erdi. (Bizim Koro tarafindan soylenilen kilasik sarki ve turkuleri dinlemek isterseniz lutfen http://www.turkishmusic.org / --> Classical ---> Bizim Koro adresine gidiniz).Kampanya sonu Toplanan Miktar bagli masraflar cikdiktan sonra $12000.00 idi. Bu miktar bu sefer ITU-MD araciligi olmadan dogrudan dogruya Turk Hukumetine resmi kanallardan eristirildi. kampanya hakkindaki bilgiler ve katilan kisiler, katilan Turk Dernekleri, Gayesi ile ilgili yazilar, ve diger bilgiler ise http://www.turkishnews.com/egitim.html adresinden erisilebilir.

C- ITU Icin Destek Kampanyalari ( $5485.00 )

Bu kampanyalar sadece sene basi gonderilen uye aidat odeme hatirlatmalari ile birlikde duyuruldu ve iki tanesi haric ozel bir hatirlatma yapilmadi.

ITU ICIN VERILEN VEYA AKTIVITELERDEN KAZANILAN BAGISLARIN ACIKLANMASI

(Burada gosterilen miktar elde olan toplam miktardir. Gelir hanesi gecen devre toplanmis fakat genel kurul kararinca henuz gonderilmemis bagislarida icine almaktadir, 1997 senesi Genel kurul karari ve yonlerdirmesi B gurubunda toplanmis bagislar dan hangisi $500.00'a erisince ITU'ye iletmek veya rektorlugun uygun gordugu plan dahilinde harcamada bulunmakdir. A gurubu ise ozel calismalarin neticesinde Toplanmisidir.) http://www.turkishnews.com/itumuk "on line membership fee payment"'i veya http://www.turkishnews.com/itumuk?itudb_feepayment.html tiklayiniz.

A-Uzerinde Calisilarak toplanilan: ITU Genc Arastimacilar Fonuna 3,500.00 (Ozel Reklam Geliri) ITU Elektironik Bolumu Kutuphanesine 1,000.00 (Singles Web Page Geliri, Kitap yardimi icin ayrildi)

B-Aidat odemeleri ile birlikde Duyurulan: ITU Maslak Kutuphanesi 320.00 (Gelen Toplam bagis) ITU Yurtlari 125.00 (Gelen Toplam bagis) ITU-BIM 290.00 (Gelen Toplam bagis) ITU-Agaclandirma 210.00 (Gelen Toplam bagis) ITU-2001 PROJESI 40.00 (Gelen Toplam bagis)

TOPLAM 5,485.00 Dolar

A gurubunda toplanilar miktar http://www.turkishnews.com/message/singles"Bekarlar" sayfasi calismasi ile toplandi. Pek cok Kulturlu Turk gencini bir araya getiren ve mesut yuvalarin kurulmasina sebeb olan bu copcatan sayfamizin gelirinin ilk $1000.00'i Elektronik Bolumunun Kutuphanesi icin 1997 senesinde planlanmisdi. Iki senede bu miktar toplandi. Fon yoneticisi Gerekli bilgiyi Bolum kutuphanesine tatiller sona erince, onumuzdeki ay iletecekdir.Copcatan sayfamiz bekar mezunlarimiz icin faaliyetine devam etmektedir.A gurubunda olan Genc Arastirmacilar fonu ise gene 1996-1997 senesinde yapilan 12 aylik bir calismanin neticesidir, Web page designinda araci olmak ve Uluslararasi web sayfalarimiz vasitasi ile sirketlerin reklamini yapmaya dayanan bu calisma butun enerjimize ragmen istenilen neticeye ulamamisidir, pek cok Turkiye ile is yapan Amerikan sirketi ve Turk sirketleri ile temas kurulmus olmasina ragmen, Kismi bir listeyi http://members.aol.com/atctr/atc.htm adresinde gorebilirsiniz. Programimiz cesitli kokteyler-toplantilar , brosurler, telefon ve mektuplarla, genis bir sekilde duyuruldu, fakat kampanyaya katilim sadece uc kurulus tarafindan oldu.

TEKFEN http://www.turkishnews.com/sponsors/tekfen

OLIMPIYAT KOMITESI http://www.Istanbul2004.org ve

http://www.turkishnews.com/olympics

ENKA http://www.turkishnews.com/sponsors/enka

Tekfen sirketi ITU-MUK icin ITU'de ozel bir seminer duzenleme masraflarini uzerine aldi konu hava alani dizayni. Tekfen seminari vermek icin Amerikadan dunya capinda en taninmis olan uzmani getirti, THK'da bu konuda destek verdi. Tekfenin toplam masrafi $17000.00 idi Tekfen'den web sayfasi icin alinan miktar bu sebebden cok dusuk tuttuk ancak web sayfasi kurulus masraflarini ve bir takdim toplantisini karsiliyabildi. Olimpiyat Komitesi web sitesi, iki defa hazirlandi, iki ayri site kuruldu, dunya capinda reklami yapildi, oylamaya katilim saglandi, Uluslararasi toplantilarda programimiz ile duyuruldu. bu sitenin bize maaliyeti alinan miktarin ustunde oldu. Bu konuyu bir milli gorev olarak ele aldik ve yuruttuk. Bugun Yunanlilarin hazirlagi sayfa http://www.orama.com/games2004/round1.html adresinden gorulebilir. ENKA nin verdigi miktar ise $5000.00 idi bunun $1200.00'i hazirliyan sirkete ve $300.00 ise diger masraflara (Telefon, Posta. ...) gitti geriye kalan ise Fonda durmakda. Katilimin dusuk olmasina o tarihlerde ITU acin sayin Rektorumuzun giristigi Enerjik bir yardim toplama kampanyasi ana sebebdi. Konusudumuz, temas kurdugumuz sirketlerin cogunlugu ITU'ye bu konuda yardimi yaptiklarini belirttiler. Turkiye icinde ise ITU-MD ile beraber calismak istedik fakat bu konudada destek ve ilgi gormedik. Bugun bu fonda biriken miktar disarda ITU icin okuyan genc aratirmacilar icin bir acil yardim fonu Vefat, hastalik ..veya rektorlugun uygun gordugu sekilde harcamak icin tutulmaktadir.

D- ITU'ye Egitim Elamani Temini ve Tahsiline Disarda devam etmek isteyen genc mezunlar (Arastirmacilar) icin Burs Temini Calismalari. ( $1000000.00 )

Bu konuda genis bir destek gorduk uyelerimizden, Calisma guruplari kuruldu Web sayfalari hazirlandi, genis duyurumlar yapildi bihassa 1997 senesinde rektorluk ile ahenkli bir calisma devresine girildi. Gelen haberlerin ilki hazirlamis oldugumuz ve uluslararasi duyurdugumuz ogretim elemani temini web sitesi http://www.turkishnews.com/itu/itu.html son derece faydali olmus ve olmaktadir. Sadece ITU mezunu olan degil, olmiyan Ogretim elamanlari bile http://www.turkishnews.com /NewsNetwork sayfamiz vasitasi ile ITU ile temas kurmakda ve Gecici olarak (bir senelik cogunlukla) gorev almaktadirlar, bu hizmetimiz halen devam etmektedir. Ikinci buyuk atilim Burs temini idi, belirtilen devre zarfinda 12 ogrenciye burs temin edilebildi. Bunlar genellikle Amerika ve Kanada'da oldu Bu Ogrencilerden 6 kisi ITU'ye geri donup ogretim uyesi olarak calisacaklar, gerisi ise Dernekde gorev almis aktif arkadaslarimizdir. Bu konuda acilan web sayfalari ise http://www.turkishnews.com/itumuk -->Important Links -->ITU-MUK Burs Imkanlari veya http://www.turkishnews.com/ITU-MUK/info/burs Sayfasindan gorulebilir. Amerikada veya Kanadada Bir ogrencinin ortalama Okul ucreti senede $20000.00'dir, Ayni ogrencinin Yemek yatma ve gerekli masraflari ise gene $20000.00 civarindadir. Bu hesap bize gostermektedirki 12 ogrenci icin senelik temin edilen avantaj $480000.00'dir veya sadece ITU icin egitim elamani yetistirme yardimimiz bunun yarisi olup $240000.00 senelikdir 4 senelik bir devrede ise bu miktar takriben 6 ogrenci icin 1 million dolar civarindadir. Bir veya iki senelik yardimimiz bile bugun icin , (ITU-Vakfi haric) ITU Mezunlarinin kurmus oldugu Tum derneklerin toplam bagisini gecmektedir. Burs konusunda kurmus oldugumuz web sayfalari Burs vermek isteyen Ogretim uyelerinin ilanlarina, Burs alabilecek Ogrencilerden aranilan vasiflarini belirtmelerine ve Burs almak isteyen ogrencilerin kendilerini tanitmalarina yetecek sekilde detayli olarak kurulmuslardir. Burs sayfalarini yonetiminin ITU Rektorlugunce yapilmasi istegimize maalesef uzun zamandir bir cevap alamadik. Kararimiz bu sayfalarin yonetimini Rektorlugun atadigi bir uzmana birakmak, Ogrencinin girdigi bilgilerin, dogru oldugunun ITUMUK'a haber verilmesi. Gerekli duyurunun ve burs arastirmasinin ve burs bulumasinin ITUMUK Tarafindan yapilmasi.

E- Turkish Forum Faaliyetleri, Turkiyemize Dis Politikasinda Destek vermek, Uluslararasi dagilmis Turk topluluklarina hizmat etmek ve bu gaye ile Kurulmus ITUMUK Turk Tanitma Fonu Kampanyasi ( $50000.00 ).

Bir bucuk seneye yakin sadece ITUMUK olarak yuruttugumuz son derece basarili ve takdir goren calismalarimizi 1999 senesi basindan beri Toplumumuzun maddi ve manevi katilimina acmis bulunmaktayiz. Turkish Forum sitesinin kurulus gayesi Turk tarihini tanitmak, Turkiyemize uluslar arasi konularda dunya kamu oyunun destegini kazanmak, NGO - Turk kuruluslarina destek olmak, Turkiye lehine kampanyalar organize etmek ve on-line bir Turk-Evi kurmak bu konuda gerekli detayli bilgileri http://www.turkishforum.org sitesinde <the site> ve <Tanitma fonu> kisimlarini tiklamakla bulabilirsiniz, Maddi yardim istememizin sebebi On-Line turk evinin kurulmasi calismalari, ve bugun icin 100000. uzerinde e-mail dagitim listesinin uluslararasi calismasi gayesidir. Turk toplulugu bugun icin TurkishForumu guclu bir sekilde desteklemekdedir kisa bir sure icinde faaliyeti devam ettirmek icin gerekli $50000.00 toplanmis ve gerekli makinalar alinmisdir/tutulmusdur. Bu toplanan miktarin $4000.00 dolari Kurulusumuzun Turkiyede acilmis olan Banka Hesabi vasitasi ile olmusdur. Malesef bu konuda gene ITU-MD TurkishForumu kosteklemeye calismis, isim benzerligini bahane ederek, Turkiyede Ziraat bankasinda yatmakda olan parayi cekmeye calismisdir ve bu konuda savciliga varacak kadar gayret gostermisdir. Turk Ulusunun, Turk Derneklerinin,Turk Annelerinin, Universite lise ve orta okul Talabelerinin, Kisaca Turk Aydinlarinin destek icin kurusu kurusuna verdikleri bagislara el koymaya calisan Turkiye ITU-MD bunu basaramiyanca. ITUMUK Kurucu Baskanina sahsen hucum etmis ve Sayin Kaya Buyukataman'in son bes senedir aidatini odememis oldugu ve uyeligini kapattigini resmen bildirdigi ITU-MD uyeligini? ITU mezunlari adina halkdan para topladigi gerekcesi ile yeniden iptal etmisdir. Bu huzunlu bir komedi. Umariz ITU-MD genel kurulu bir gun ITU mezunlarini temsil edebilecek nitelikde bir yonetim kurulunu is basina getirir, gene ilk kurulusumuzda oldugu gibi kardesce ITU icin el ele calismaya basliyabiliriz.

F- Diger faaliyetler

Bolgesel ve kurresel faaliyetlerimiz burada sayilamiyacak kadar cokdur, cesitli seminerler, sosyal toplantilar, is bulma faaliyetleri,football maclari, kir ve plaj gezmeleri lokal yardim kampanyalari, NGO'larla musterek calisma programlari genis bir sekilde ITU mezunlari uluslararasi kurulusunun 6 ITUMUK bolgesi ve 36 ITUMUK subesi tarafindan devamli olarak organize edilmis ve edilmektedir. ITUMUK kurulusu hakkinda on bir bilgi icin http://www.turkishnews.com/itumuk sayfasini ve ITUMUK Amerika Bolgesi yonetim kurulu uyesi Sayin Dr. Semahat Demirin ITU Taskislada vermis oldugu tanitici seminer sayfalarini ziyaret ediniz http://ssd1.utmem.edu/~sdemir/presentations/itu_support/sld003.htm Gelin sizde katilin bizlere, http://www.turkishnews.com/itumuk/itudb_join.html Iyi vakit gecirmek icin, bir cati altinda Toplumumuza, ITU'muze ve Turkiyemize hizmet icin.

ITU MEZUNLARI ULUSLARARASI KURULUSU *** ITUMUK ***

Ana Sayfa