06 Aralık 2009

2012

Tüm dünyada ve Türkiye”de 13 Kasım”da vizyona giren ve ilk hafta sonu gişelerin galibi olan 2012 ülkemizde 3 haftada 1 milyondan fazla izleyiciye ulaştı.

Bu yıl, 1 milyondan fazla izleyici toplayan ikinci yabancı film olan 2012, geçtiğimiz hafta sonunu da içine alan bayram tatili süresince, yeni film seçeneklerine rağmen, izleyicilerin en çok tercih ettiği filmlerden birisi oldu.

Independence Day ve The Day After Tomorrow gibi filmleriyle tanınan yönetmen Roland Emmerich”in hem yönettiği hem de senaryosuna katkıda bulunduğu 2012, asırlar önce yaşamış Maya Uygarlığının takvimi doğrultusunda, 2012 yılında yaşanacak kıyameti konu alıyor.

ABD Ulusal ve Havacılık Dairesi”nde(NASA) çalışan bilim adamı David Morrison 2012 filmi yüzünden kıyamet üzerine çıkan tartışmalardan sonra 2012 hakkında yöneltilen sorulara yanıt verdi.

İşte uzmandan 2012 açıklaması:

1- 2012 yılında Kıyametin olacağı nereden çıktı?
Cevap:
Marduk ve kıyamet söylentilerinin kökeni Sümerlilere dayanıyor.Sümerliler bu gezegenden Anunnaki isimli uzaylıların dünyayı ziyaret ettiğine inanıyorlardı.

2- Sümerliler astronomide gelişmiş bir uygarlıktı.Bu öngörüleri doğru olamaz mı?
Cevap:
Uranüs , Neptün ve Plüton”u keşfeden Sümerliler, Dünya”nın güneş etrafında döndüğünü bile anlayamadılar.

3- Marduk”un 1983 Yılında “Gezegen X” olarak keşfedildiği ve kayıtlara geçtiği doğru mu?
Cevap:
1983 yılında IRAS uydusu tanımlanamayan bir şey görüntüledi.Daha sonra bunun bir galaksi olduğu anlaşıldı.Fakat basın bunu yeni bir gezegen olarak ilan etti.

4- İnternette bulunan birçok Marduk fotoğrafı var, bunlar gerçek mi?
Cevap:
Bu fotoğrafların çoğu güneşin arkasına saklanmış olduğunu göstermek ve bu görüşü desteklemek için güneşle yakın gösterilmiş.Ancak bu fotoğraflar tamamen fotoshop ürünü.

5- Marduk bir aldatmacaysa NASA neden bununla ilgileniyor ve ABD hükümeti neden bir açıklama yapmıyor?
Cevap:
İddialar NASA ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor ve internette de buna karşı koyabilceğimiz bir kanun yok.

6- Marduk görüntülerini ve  koordinatlarını Google Sky ve Microsoft Telescope gibi uyduların kararttığı iddia ediliyor,bu doğru mu?
Cevap:
Dünya sürekli hareket halinde. Bu yüzden bir gezegen sürekli aynı noktada görünemez.Ayrıca Microsoft ve Google eksik veri yüzünden o bölgeleri boyadığını açıklamıştır.

7- Maya Takvimi niçin 2012 de son buluyor?
Cevap:
Mayalar çok zeki bir uygarlıktı.Karmaşık bir takvim geliştirdiler ve dünyanın bu zamana kadar yaşayacağını öngöremedikleri için 2012 de sonlandırdılar.

8- 2012′te tüm gezegenler aynı hizaya gelecek. Dünya da Samanyolu”nun tam ortasında yer alacak. Bu dünyanın çekim kuvvetini tersine döndürür mü?
Cevap: Gezegenlerin aynı doğrultuya gelmesi özel bir çekim alanı oluşturmaz.Dünya zaten samanyolu”nun merkezinden 30bin ışık yılı uzakta.

9- 2012 yılında çok güçlü düzeydeki güneş fırtınalarının dünyanın manyetik alanını mahvedeceği tahminlerini doğru mu?
Cevap: Güneş fırtınaları yaklaşık olarak her 11 yılda bir gerçekleşmektedir. Bundan önceki güneş fırtınaları 2001 yılında meydana gelmiştir ve bir sonrakinin ise yaklaşık 11 yıl sonra yani 2012 civarında meydana gelmesi öngörülmektedir.Bu tip fırtınalar ve patlamalar insan veya Dünya üzerindeki herhangi bir canlı hayatı için tehlike oluşturmamaktadır. Dünya”nın magnetosfer tabakası uzaydan veya güneşten gelen herhangi bir tehlikeyi tutmakta veya  saptırmaktadır bu nedenle manyetik kutupların savrulması, ters dönmesi gibi bir durum beklemek bugün için yersizdir.Böyle bir manyetik dönüşüm 400.000 yılda bir sadece 1 kez olur.

10- 2012 yılında Dünya”ya meteor çarpacak mı?
Cevap: Dünya kuyruklu yıldız ve gök taşı çarpmalarına her zaman maruz kalmaktadır bununla birlikte çarpmaların büyük çaplı zararları çok nadirdir. Son büyük çarpışma 65 milyon yıl kadar önce olmuş ve bu dinozorların yok olmasına sebep olmuştur. Henüz bu boyutta bir tehlike belirlenmedi.

Hür Haber

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.