ITUMUK Uluslararasi Kurulusu'ndan Yeni Bir Internet Etkinligi Daha:
Discover Turkey, TurkishNews.com ve Internet Sayfalarimiza Reklam Alimi


Bacon'un meshur sozunu "Bilgi kuvvettir" hepimiz biliriz. Bizce, 20. yuzyilin sonlarinda buna "Bilgi kuvvettir ama iletilebilirse" demek daha dogrudur. Cagimizda dunyanin her kosesini birbirine "aninda" baglayan "Information Super Highway"leri istedigimiz bilgiye aninda ulasmamizi saglamaktan baska, istedigimiz hedef guruplara istedigimiz mesajlari, yine "aninda", ulastirdigi icin son derece guclu bir medya haline gelmistir. Bu bilgi superyolu'nu kullananlar istedikleri an cok buyuk ve ilgi alani ortak toplumlara ulasabiliyorlar.

Butun dunya ulkeleri bu son derece guclu iletisim silahini politik, egitim, teknoloji transferi ve pazarlama alanlarinda ustaca kullanmada birbirleriyle yaristalar. Sirketler, urun ve hizmetlerini pazarlamada bu mediumun getirdigi parasal ve zaman tasarrufunun goz ardi edilmemesi gerektigi konusunda hemfikirler. Internet kullanimi cok hizli bir yayginlik kazanirken, pek cok sirket bu firsati degerlendirmis ve sadece urunlerini ve sunduklari hizmetleri halka tanitmakla kalmayip, Internet yolu ile on-line musteri hizmeti dahi sunmaktadirlar. Ornegin, ozel bir gun icin gondermek istediginiz buketi Internet'te siparis edebilir, bir sonraki seyehatiniz icin otel ve ucak rezervasyonunuzu yaptirabilir ve hatta kredi kartinizla odemenizi de yapabilirsiniz. Bu ornekler, is hayatinin butun alanlarini kapsayacak kadar cogaltilabilir.

Butun bunlar sirketler icin bir yarisin baslangic sinyalleridir, ozellikle Turkiye gibi bir turizm ulkesi icin. Turkiye'nin tarihi, dogal ve kulturel zenginligini dunyaya tanitmak icin hazirlanan "Discover Turkey" sayfalarinin aldigi olumlu tepkiler bunun en guzel kanitidir. Turkiye'ye tatil amaciyla gelecek olan veya Turkiye ile is baglantilari kurmak isteyen isadamlarindan yahut da Turkiye hakkinda bilgi toplamak isteyen devlet kurumlarindan alinan mesajlar gostermektedir ki ozellikle otel, motel, tatil koyleri gibi hizmet sektorundeki sirketlerin yani sira Turkiye'nin cok taninan tekstil urunlerini, gida sektorunu dis dunyaya tanitmak hem Turkiye'ye hem de yurtdisi is baglantisi yapmak isteyen kucuk ve buyuk olcekli sirketler icin yeni firsatlar doguracaktir. Bunun disinda, urunlerini Turkiye'de pazarlamak isteyen yabanci sirketlerin yatirim veya proje ortaklari; finans, temsilcilik, danismanlik konularinda da yapilan Internet arastirmalarinda da "Discover Turkey" ziyaret edilmektedir.

Internet'te sirket tanitimi iki turlu yapilmaktadir. Bunlardan birincisi sirketi tanitan bir sayfanin Internet ortamina yerlestirilmesi ve bunun dunyanin her tarafindan ulasilabilecek hale getirilmesi ile olmaktadir. Ikinci yol ise sirketinizin reklamini bir gunluk gazeteye ilan verir gibi cok ziyaret edilen Internet'teki bir sayfaya reklam vererek yapilmaktadir.

Isterseniz bunlardan herhangi birisini tercih edin, isterseniz pek cok yabanci sirket gibi her ikisini de tercih edin, tanitimin basarili olmasi icin takip edilen yolu dogru secmek gerekmektedir. Soyle ki, sirketinizi tanitmak uzere sayfa yaptirmaya karar verdiniz fakat bunu yurtdisi ile baglantilarin cok yavas oldugu bir server'a yerlestirdiniz. Bu durumda hedeflediginiz kitleye gercek anlamda sesinizi duyuramayacaksiniz. Ikinci yolu tercih etmeniz halinde ise eger sirketinizin reklamini az ziyaret edilen bir sayfada yaptirirsaniz, cok az kisi sirketinizi tanima firsati bulacaktir.

"Discover Turkey" sayfalari hizli erisimi saglamak amaciyla ABD'de bir server'a yerlestirilmistir. Son bir aylik veriler gostermektedir ki ABD'nin yanisira Japonya'dan Meksika'ya dunyanin herbir yanindan insanlar Turkiye'yi, kulturunu, tarihi ve dogal guzelliklerini tanimak uzere ziyaret etmektedirler. Discover Turkey sayfalari bu ihtiyaclari karsilayacak bilgilerle donatilmis ve simdiye kadar 5'ten fazla odul almistir. Turkish News Network ismi ile taninan ve daha yeni olmasina ragmen gunde Sekizbin'e kadar cikmis ziyaretcisi olan (takribi ortalama altibin civarinda) Ingilizce ve Turkce haberlere ve magazinlere , ulasimi saglayan sayfalarimiz ise reklam vermek icin cok ideal bir ortam yaratmaktadir. Internet'teki sayfalarin %2'sinden cok azi boyle yuksek bir ziyaretci sayisina sahiptir. "Discover Turkey"in kalite ve kapsamini kendiniz degerlendirmek isterseniz, lutfen internet'te

http://www.TurkishNews.com

adresine ugrayiniz ve istatistikleri gozden gecirmeyi unutmayiniz.

"Turkish News.com" Istanbul Teknik Universitesi'nden dunyanin her tarafina dagilmis bulunan ITU mezunlari tarafindan hazirlanmis ve butun calismalar karsiliksiz olarak yapilmaktadir. Sayin Koksal Hocaoglu'nun basi cekip Uluslararasi Istanbul Teknik Universitesi Mezunlar Dernegi icin profesyonelce derledigi bu sayfanin geliri, ITU mezunlarinin ITU ogrencilerine yardimci olma cabalarinda isbirligini gelistirmek ve Istanbul Teknik Universitesi'nin gercek ihtiyaclarini karsilamada kullanilacaktir.

Sayin ITUMD Uluslararasi Yonetim Kurulu Uyeleri Y.MUh. Koksal Hocaoglu "Discover Turkey ve Turkish News", Y. Muh. Can Sandalci " ITUMUK Homepage", ve Y. Muh Emrah Can "Genc ITU" sayfalarin hazirlanmasinda konularda basi cekmis ve teknik bakimdan ustunlugunu muhafazasi icin devamli ve olaganustu bir gayret gostermekdedirler.

konularinda... yardimci olacak arkadaslara ihtiyacimiz buyuktur. Lutfen bu konuda Koksal Hocaoglu veya Neriman Yuce ile temasa geciniz.

Tum ITU mezunu arkadaslarimizin ellerinden gelen gayretleri gostereceklerine inaniyoruz. Bu cabalar dogrudan ITU'ye ve yan bir urun olarak, dolayli yoldan Turk ekonomisine yarar saglayacaktir.

Sayfalarimizin simdiye kadar kazandigi bazi oduller asagida verilmisdir:

  1. "4-Star" . The McKinley Group tarafindan. onalarin verdigi Ingilizce izahat original cumlelerle;

    "Your Internet site has been reviewed and rated by The McKinley Group's online editorial team. Our professional writing staff has determined that your site has excelled in each of our criteria for evaluating web sites, namely "Depth of Content," "Ease of Exploration," and "Net Appeal." More information about our review process can be found within our FAQ at

    http://www.mckinley.com/feature.cgi?faq_bd

    Therefore, we are delighted to designate your resource as a "4-Star" site. This is the highest rating an Internet site can achieve in Magellan, McKinley's comprehensive Internet directory of nearly 2 million sites and 40,000 reviews. As a Magellan 4-Star site, you are being awarded a special logo to recognize the hard work that has gone into establishing and maintaining your site."

  2. "Starting Point", Starting Point Choice Gurubu tarafindan, ve ayni selkilde original cumlelerle;

    "As a "Starting Point Choice" site, your site is listed in Starting Point's Choice directory located at www.stpt.com. Your site is in excellent company as only the high-quality, best-of-the-best, are chosen. Your site has been placed in the Starting Point - Travel section of the directory because it provides our visitors exceptional presentation, depth of content, and value within that category.

    As a "Starting Point Choice" site, you can benefit from a substantial, steady flow of quality traffic. Current "Starting Point Choice" sites, such as Internet Shopping Network (www.internet.net), credit Starting Point as one of their best traffic sources.

    We ask that you display your "Starting Point Choice" badge on your site and in your own promotional materials. Badge downloading and linking instructions are available at

    http://www.stpt.com/award.html

  3. "Eye Site" EyeOnTheWeb Site Selection Gurubu tarafindan ve ayni sekilde original cumlelerle;

    "Your Internet site has been named a Selected "Eye Site" by EyeOnTheWeb's Site Selection Team. Our selections are from among thousands of Websites, and are based on content, usability, graphics, and overall design. Selected sites are retained as long as they continue to meet our criteria.

    EyeOnTheWeb (http://www.eyeontheweb.com) is web navigation for the neXt generation, allowing both new and experienced users to easily master the WWW. Eye Sites are the best sites in their categories. You should be very proud of your accomplishment.

    We are delighted to authorize you to place the EyeOnTheWeb's "Selected Site Award" on your home page. A graphic of the award is located at:

    http://www.eyeontheweb.com/SelectedSite/selected.html

  4. "Top 5% of the Web", Point Selection Gurubu tarafindan ve ayni sekilde original cumlelerle;

    " We're very glad to tell you that the editors of Point have reviewed your home page for our "Top 5% of the Web" catalog.

    Your page will now be listed with other great sites on Point, with the review by our editors and a direct link to your site. (You can see our reviews at http://www.pointcom.com)

    Point is a free service which rates and reviews only the best, sharpest, and funniest home pages on the World Wide Web. Our ratings and reviews have been featured on CNN and in many publications around the world, including our new Macmillan book "The World Wide Web Top 1000." A Point review should increase your exposure and attract new visitors to your site.

    We invite you to display Point's pretty-darned-prestigious "Top 5% of the Web" badge. It's available in the badge directory at:

    http://www.pointcom.com/badges/

  5. Ve en son olarak "THE WEB OF CULTURE" tarafindan bir "CULTURE CHOICE" olarak secilmistir:

    " Greetings! Congratulations on having been selected as a CULTURE CHOICE site by THE WEB OF CULTURE (http://www.worldculture.com)!

    This designation cites you as an online resource providing valuable cross-cultural information to the Internet community. The World Wide Web is truly the global marketplace for educating our neighbors on the diversity of ethnic populations everywhere.

    As a CULTURE CHOICE, we encourage you to display our CULTURE CHOICE logo proudly on your site. The logo may be found at the following URL:

    http://www.worldculture.com/webmast.htm

    In addition, you may also provide an active hot link back to THE WEB OF CULTURE, a resource full of valuable cultural information, similar in scope to your own online offerings.

    Once you have saved the award logo to your hard drive, you may utilize the following HTML code to both display your award and link the logo back to THE WEB OF CULTURE website:

    http://www.worldculture.com/

    THE WEB OF CULTURE has hosted more than 250,000 global visitors since its inception, and seeks to foster effective cross-cultural communications among our Internet neighbors.

    Congratulations again on your designation as a CULTURE CHOICE! We wish you continued success in all your Internet and cultural endeavors! "

"Discover Turkey" sayfasi bunyesi dahilinde Turk sirketlerini dis dunyaya tanitmak ve onlara yeni firsatlar dogurmak uzere reklam alarak ve/veya tanitici sayfalar hazirlayarak bu cabalarina katkida bulunmayi arzu ediyoruz. Yukarida kisaca belirtilen bu avantajlarina ragmen alinmasi gereken reklamlarda uzun vadeli ve devamlilik dusunceleri on planda oldugu icin reklam alma fiatlari benzeri kuruluslarin taban fiatlari ayarinda hatta biraz dahada bazi konularda dusuk tutulmusdur. Buna mukabil pek cok kuruluslarda olan 3 aylik minimum istegi kurulusumuzun gayesine paralel olarak bir sene minimuma cikarilmisdir. Fiatlar fazla detaylara gitmeden sayfanin yerine, ve ilanin sayfanin icindeki yerine gore aylik olarak $50'dan basliyip $250'a kadar cikmakdadir. Bunlar ayni zamanda vergi matrahindan direkt olarak Amerikan kanunlarinca dusulebilmesi icin dernege bagis olarak kabul edilecekdir. Daha detayli ve hizmetlere iliskin ucret listesini gormek icin "Discover Turkey"'i ziyaret ediniz.

Sayfalarimiza reklam ve/veya 'web varligi' olarak katilacaginizi umar, bu konuda herhangi bir bilgiye ihtiyaciniz oldugunda, lutfen beni veya Is Gelistirme Komitesi Baskani Neriman Yuce'yi aramanizi rica ederim.

Saygilarimla,


Kaya Buyukataman [email protected]
Baskan, ITUMUK Uluslararasi Kurulusu

Neriman Yuce - Business Development Committee Chairperson
adres: 3217 Rustic Woods Drive, bedford, TX 76021 USA
tel : (817) 283-0179
fax : (817) 267-5747
e-mail: [email protected]

Aciklama: Bu yazinin hazirlanmasinda gerekli on calismalari yapan ve detayli teknik bilgileri hazirlayan sayin Idare Heyeti uyemiz Koksal Hocaoglu'na candan tesekkurlerimizi, ve basarilarinin ayni hizla devami icin icten temennilerimizi iletiriz. K Buyukataman - N Yuce

 

NOT: Bu yazI daha Once ITUMUK UluslararasI KuruluSu E-Dergisi PETEK YIL 2, SAYI 2'de yayImlanmIstIr.