ITU MezunlarI DerneGi UluslararasI KuruluSu 3. KurultayI Raporu, 6 Haziran, Taskisla, Istanbul


3 Haziran 1993 tarihinde dunyanin dort bir kosesine yayilmis ITU mezunlarini bir cati altinda toplamak, aramizdaki birlik ve beraberligi pekistirmek ve bizleri mezun eden ITU'muze destek olmak amaci ile, 1989 yilinda Turkiye'de kurulmus olan ITU Mezunlari Dernegi'nin onderliginde "ITUMUK Uluslararasi Kurulusu" faaliyete gecirilmistir. Yururlukte olan Turkiye Cumhuriyeti yasalari subelesmeye veya federasyon catisi altinda birlesmeye musaade etmediginden, "Uluslararasi Kurulus" bugun icin bagimsiz bir yapida olusturulmustur. Her iki kurulusun uye tabanlari aynidir ve uyelerine hizmet sahalari Turkiye ici ve disi seklinde bolunmustur.

Gunumuzun olanaklarini en iyi sekilde kullanarak ITU'ye ve uyelerine hizmet vermeyi amaclayan Kurulusumuzun bugun icin dort kitada, 16 ulkeye dagilmis 34 subesinde vermis oldugu bolgesel faaliyetlerinin yani sira tum uyelere ortak faaliyet gosteren birimleri de olusturulmustur. Asagida sizlere kisa basliklar halinde calisma yapimiz ve faaliyetlerimiz hakkinda bilgi sunacagiz.

Yukarida ozet olarak sundugumuz yapilarin olusumunda, uyelere ve ITU'ye yonelik faaliyetlerdeki basarilarimiz; her yas grubundan ITU mezunlarimizin bir araya gelerek olusturduklari gonullu calismalarinin urunudur. Kendilerine tesekkurlerimizi sunar ve diger mezunlarimizi da ITU'muze ve Dernek'imize destek olmaya davet ederiz.

Gayeye donuk olan Dernek calismalari artan bir hizla devam etmektedir. Sizleri de aramizda gormeyi diler, selam ve sevgilerimizi sunariz.

Hep birlikte, elele Universitemizi ve topluluGumuzu ileriye gOtUrmek Uzere Sen ve esen kalInIz, gUnleriniz mutlu GeCsin.


KAYA BUYUKATAMAN, (Makina '64)
ITUMUK UluslararasI KuruluSu BaSkanI