28 MAY '94 15:36 0312 4674028 CUM.BSK.BASIN

SUleyman Demirel
CumhurbaSkanI


ITU MezunlarI DerneGi
UluslararasI KuruluSu
BaSkanlIGIna


Mezunu olmaktan gurur duyduGum Istanbul Teknik Universitesi, TUrkiye'nin mutlu, mUreffeh, CaGdaS uygarlIk seviyesini gUClU bir Ulke olmasI yOnUndeki gayretlere, milli ideallere baGlIlIk iCerisinde yetiStirdiGi Cok sayIda mezunu vasItasIyla bUyUk katkIlarda bulunagelmiStir.

ITU mezunlarI, bulunduklarI siyasi ya da teknik konumlarda, TUrkiye'nin kalkInma ve CaGdaSlaSma davasInIn en Ust dUzeyde sahibi ve takipCisi olmuSlardI. TUrkiye'nin yollar, barajlar, hava meydanlarI, elektrik santralleri, kOprUler gibi bUyUk Umran eserleriyle donatIlmasI davasInda yer alan bUyUk isimlerin CoGu ITU mezunudur.

ITU'nun Cok Onemli ve Ornek alInmasI gereken bir OzelliGi, sadece bilimsel formasyon veren bir kurum olmakla kalmayIp, OGrencilerine milli deGerlerimize baGlIlIk, iCerisinde evrensel deGerlerle kucaklaSmanIn Onemini kavratmasI ve bir Universite olarak Ulke sorunlarIna karSI daima bUyUk bir hassasiyet gOstermiS olmasIdIr.

ITU, TUrkiye'nin manevi ikliminde yaSayan canlI bir organizmadIr. EGer bUyUk baSarIlara mezunlarI yoluyla imza atabildiyse, bunun temelinde bOyle Onemli bir vasfa sahip olmasI yatmaktadIr.

ITU, mezunlarIyla, mevcut OGretim kadrosu ve OGrencileriyle, kendi dayanISmasInI kurabilmiS, Ulkeye nasIl daha iyi hizmet edebileceGininin yollarInI heyecanla araStIran bir bUyUk camiadIr. Bu caimanIn bugUn dUnyanIn bir diGer ucunde, "Amerika BirleSik Devleri'nde Merkezi Olarak" gUClU bir Sekilde dernekleSmiS olmasI ise bUyUk bir sevinC kaynaGIdIr. Bu geliSmeyi kIvanCla ve memnuniyetle karSIlIyorum.

ITU MezunlarI DerneGi UluslararasI Subesi'nin Seref BaskanI seCilmis olmaktan da memnuniyet duyduGumu belirtmek isterim. Bana bu gUzel payeyi layIk gOrdUkleri iCin meslektaSlarIma teSekkUrlerimi iletiyorum.

ITU mezunlarInIn DUnya CapInda teSkilatlanmalarI BUyUk AtatUrk'Un iSaret ettiGi Cok Onemli bir geliSmeyi gerCekleStirebildiGimizi de kanItlamaktadIr.

BUyUk AtatUrk, yIllarca Once, "TUrkiye'nin okullarInIn eGiteceGi insanlar dUnyanIn her tarafInda mesleklerini icra edebilmelidir" diyerek Universite eGitimimize bir hedef gOstermiStir. BugUn TUrkiye'nin bu hedefe ulaStIGInI memnuniyetle mUSahede ediyoruz. ITU, BUyUk AtatUrk'Un bu Onemli emeline vasIl olunmasInda da OncUlUk ederek bizlere ayrI bir gururu tattIrmIStIr.

Bu dUSUncelerle, ITU MezunlarI DerneGi'nin ilk uluslararasI genel kurulunu, hayIrlI uGurlu olmasI dileGiyle kutluyor; yurt dISInda CalISan ve yaSayan bUtUn ITU mezunlarIna, baSarIlar dileyerek selam ve sevgilerimi iletiyorum.


ITUMUK UluslararasI KuruluSu Ana SayfasI