TORONTO I.T.U. MEZUNLARI CEMIYETI SUBESININ DOGUSU


1976`lardan 1990`lara kadar I.T.U. arkadaslarin zaman zaman bir araya gelip okul gunlerini anmasi, 1990`da iki I.T.U. mezunu arkadasin Toronto ve civarindaki butun mezunlari biraraya getirmek icin "I.T.U. Mezunlari" gecesi duzenlemesiyle daha sonra her sene yapilan "I.T.U. Mezunlari" gecelerine donustu. Tabii ki bunda eski sinif, fakulte, spor ve bunun gibi eski arkadaslarin oldugu kadar, ayni okulun havasini tenefus etmenin, suyunu icmenin kisacasi I.T.U.`lu olmanin verdigi ortak duygu ve degerlerin paylasilmasinin ve hissedilmesinin rolu vardir.

Ilk geceye 50`ye yakin mezunun gelip cok guzel anlar gecirmesi, gecede bes kisilik kurulun kurulup, bu geceyi her sene organize etmesi fikrini cikardi.

Toronto`da I.T.U. mezunlarinin boyle baslayan ilk toplantisindan bu yana 5, dernek olusumuzdan bu yana 2 sene gecti. Bu gecen 2 sene icersinde I.T.U. mezunlarini bir araya getirmek icin geceler ve yemekli toplantilar yapildi. I.T.U. mezunlarina is bulma calismalari, gucumuzun yettigi olcude yapildi ve yine de cabalarimiz devam etmekte. I.T.U. kutuphanesine kitap yardimi icin simdiye kadar 100`e yakin kitap kendi gayretlerimizle toplanildi ve I.T.U. Rektorlugune teslim edildi.

Uyelerimiz arasinda iyi bir haberlesme agi kurmak icin, her iki ayda cikmak uzere bir "I.T.U. Haber Bulteni" cikarilmasi calismalarina baslanildi. Ayrica uyelerimizin Toronto Universitesi kanali ile "E-mail"`e baglanma olasiliklari arastirilmaktadir. Uyelerin arzusu uzerine, her cift ayin ilk cumasi yemekli toplanti ve ayni zamanda Lokal gibi kullanilmak uzere bir yer ayarlandi.

"The Federation of Canadian Turkish Association"`a uye olmak icin karar alinip, basvurulmus ve subemiz Federasyon Genel Kurul toplantisina gozlemci olarak davet edilmistir.

Daha aktif calisma yapmak icin daha cok uyemizin gorev almasi gayret ve cabalar devam etmektedir. Ozet olarak faaliyetlerimiz bunlardir. Faaliyetlerimizin daha genis ve basarili olmasi dilegiyle Toronto`dan Butun I.T.U.`lulere selam ve saygilar.

Nafiz Yucel

ITUMUK Kanada Merkez Subesi

E-mail: [email protected]

[Kaynak: ITUMUK Uluslararasi Kurulusu Elektronik Dergisi PETEK, Cilt: 1, SayI: 1, 19 MayIs 1995]


Orta Kanada Subesi Ana SayfasI