ITUMUK Subelerinin TanItImI: ABD BatI YOresi (16. BOlge)


ITU Mezunlari DerneGi etkinlik bOlgelerinden biri de Amerika Birlesik Devletlerinin Bati yOresi, U.S. Western Region #16. Dernek ilk olusurken kendimizi Istanbul'a dolayisi ile ITU'ye en uzak yOre, ve bir anlamda OncU/"Pioneer" olarak gOrUrken, Hawaii'den Cengiz Ertekin dostumuzun sesiyle bu ayricalik sevdamiz pek kIsa sUrdU...

16'ncI bOlge, Arizona, Kaliforniya, Nevada ve Oregon eyaletlerini kapsiyor. DiGer yOrelerimizde de olduGu gibi, genellikle Universiteler dernek Uyelerimizin odak noktasi. AyrIca, Kaliforniya ve Oregon'da Cok sayida ITU mezunu profesyonel arkadasimiz var. Bilhassa Kaliforniya, bUyUk ekonomisi ve ileri teknolojisi ile, Cok sayIda mezunumuza IS olanaklarI saGlamIS bir eyalet. Entegre devre teknolojisinin beSiGi UnlU Silicon Valley burada. Lockheed-Martin gibi, Northrop gibi bUyUk uCak sanayii kuruluslari burada. Dev insaat sirketi Bechtel burada,... Dernek olarak CeSitli vesileler ile toplandIkCa aramIzda bu teknoloji Onderi Sirketlerde ilerlemiS arkadaSlarImIzI gormek Cok gurur verici oluyor. Berkeley, Nevada gibi Universiteler de genC mezunlarImIzI Lisans UstU ve Doktora programlarI ile Cekiyorlar.

Oregon'da, sayIn Prof Cetin Kaya KoC'un onderliGi ile derneGimiz Cok saGlam bir nUve olusturdu ve bilgisayar ileti olanaklari saGladI. Kuzey Kaliforniya'da, dostum Dr. Ahmet KarakasoGlu devamlI gUleryUzU ve neSesi ile bu yoredeki meslekdaslarImIzI (ITU'den olsun veya olmasIn) oGle ve aksam yemeklerinde bir araya getiriyor. Silikon Vadisi'nin hIzlI ve bunaltIcI CalIsma temposu iCinde "KIbrIslI Donerci" de yenen bir dOner ve iCilen ayran, deGiS-tokuS edilen kart vizitler ve hafta sonu nerede futbol oynanacaGInIn tartIsIlmasI, iSten bunalmIs zihinleri anInda aCIyor.

Los Angeles Cevresinde Mehmet Mustafa Eker (Univ. of Southern California) ve San Diego Cevresinde Kadri SalavatCIoGlu (70 mezunu ve sInIf arkadasIm) birlikteliGimizi pekistirmek iCin CalIsIyorlar.

Arizona'da Arif Nesimi KIlIC bUyUk bir dinamizm ile bir mezunlar aGI oluSturuyor.

Nevada'da, bilhassa istatistik konusunda oldukCa gUClU iki Universite var Reno ve Las Vegas'da. Ancak, orgUtlenmeyi gerektirecek sayIda bir yoGunluGumuz olmadIGI anlasIlIyor burlarda. UmarIm ileride deGiSir.

ABD BatI yakasInda ITUMUK'yi TUrkiye'den gelmis bUtUn profesyonel arkadaslarImIz iCin -ITU'lU olsun veya olmasIn- bIr CatI, bir oncU olarak gorUyorum. AramIzdakI ODTU'lU, BU'lU, BILKENTli vs. arkadaslarImIz da toplantIlarImIza, yemeklerimize ayni birliktenlige katIlIyorlar. Elbette bir Kitap BaGIs kampanyasInIn ITU ve ITU oGrencileri iCin ne kadar elzem olduGunu en iyi ITU mezunlarI iClerinde hissediyor. Elbette, sInIf arkadasIm sayIn Prof Dr. NilUfer Egrican ITU Makina FakUltesi'ndeki yeni ve yoGun girisimlerini anlattIGI zaman en bUyUk heyecanI ITU'lU hissediyor. ICinden gelmis kisiler olarak bu hususlarIn ITU ve simdiki OGrencileri iCin onemini bizler- eskiler- daha derinden kavrIyoruz, hiC SUphesiz. BOyle olmasI elbette doGal ve gUzel.

Gurcan Aral (Makina '70) MSME (ITU) MSEE (Stanford) Ph.D. (Stanford)

ITUMUK President/Western Region
California, Oregon, Nevada, Ariz.
E-mail: [email protected]
Work: 408-653-0416, Home: 408-973-0576

[Kaynak: ITUMUK UluslararasI Kurulusu Elektronik Dergisi PETEK, Cilt:1, SayI:2, 1 EylUl 1995]


ITUMUK ABD Subeleri Ana SayfasI