İsveç Parlamentosu Dağlık Karabağ’ı Görüşecek

Okuma Süresi:

1–2 dakika
❤️

İsveç Parlamentosu, 10 Nisan’da, Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ sorununu görüşecek.

Azeri Apa ajansı, İsveç Parlamentosu’nun, önümüzdeki ay Azerbaycan’ın işgal altındaki Dağlık Karabağ sorununu müzakere amacıyla toplanacağını duyurdu.

İsveç- Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Emil Mirzoyev, İsveçli vekillerin ilk kez Dağlık Karabağ’ı tartışma imkanını bulacaklarını kaydetti. İsveç Parlamentosu’nu oluşturan siyasi partiler, tartışacakları Dağlık Karabağ dosyasını ilk olarak kendi içinde ele alacak. Karar metni daha sonra genel kurul toplantısında tüm partilerce görüşülecek.

Görüşme sonunda İsveç Parlamentosu’nun Dağlık Karabağ’la ilgili ortak bir karar alması bekleniyor. İşgal altındaki Dağlık Karabağ, Azeri topraklarını yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. İsveç Parlamentosu’nun alacağı karar merak ediliyor.

CİHAN



Facebook Twitter Whatsapp

Yazıda kullanılan alıntı, kaynak, yapay zeka gibi teknolojiler, yazının sahibinin belirttiği şekilde okuyucuya duyurulur ve yazıların sorumluluğu yazının sahibine aittir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazıları posta kutunda oku

son yazılar