En Genc Mezun: Genc-ITU

(Petek'in ilk sayisindan alinmistir)

1995 bahar doneminin basinda, Genc-ITU'nun kuruldugunu ve faaliyetlerine basladigini sizlere su cumleyle basliyan yazimizda duyurmustuk, "... ITU Mezunlari Dernegi'ne yeni bir uye daha katildi: Genc-ITU".

Genc-ITU, oncelikle lisans ve yuksek lisans ogrenimini surduren ITU'luler dusunulerek kurulmus bir grup. Kurulmasinin en onemli amaci, ITU'lu genclerin sorunlarini tartisabildigi bir fikir alis-verisi ortami yaratmak, ve genc ITU'lulerin sesini elinden geldigince gerek ITU Mezunlari Dernegi Yonetim Kuruluna gerekse ITU yonetimine duyurmak.

Genc-ITU'ye katilmak icin herhangi bir ucret odemek veya basvuru formu doldurmak kesinlikle gerekmiyor. Genc-ITU'nun butun ITU'lulere, hatta ITU ile ilgilenen herkese acik bir grup olmasini istiyoruz. Bize katilmak ve Genc-ITU icindeki gelismelerden haber almak icin, bize sadece e-mail adresinizi vermeniz yeterli olacaktir.

Bu sene icinde Genc-ITU'nun gerceklestirmeyi dusundugu onemli bir proje var. Bu proje, yukseklisans ogrenimini yapmak amaciyla USA'da bulunan, ayni amacla USA'ya gelmeyi dusunen, yurtdisinda doktora ve doktora sonrasi imkanlari ariyan arkadaslarimiz dusunulerek tasarlanmis olan "Yurtdisindaki Turk Akademisyenleri Kilavuzu" calismasidir. Bu calismaya USA'dan baslamamizin nedeni, Genc-ITU'nun USA icinde kurulmus olmasi, ve dolayisiyla da uyelerimizin cogunlugunu bu ulkedeki ITU'lulerin teskil etmesidir. Buna bagli olarak da bugune kadar diger ulkelerdeki akademisyenlerimize ulasmada bazi zorluklar yasamamizdir. Yurtdisindaki Turk Akademisyenleri Kilavuzu'nu bir araya getirirken, genc ITU'lulerin yurtd isinda bulunan Turk ogretim gorevlilerine kolaylikla ulasabilmelerini, ve akademisyenlerimizin bulunduklari universite ve bolumler hakkinda onlara rahatlikla danisabilme imkani bulabilmelerini amacladik.

Yurtdisindaki Turk Akademisyenleri Kilavuzu'unda yer almak isteyen akademisyenlerimizden bilgi formumuzu doldurup bize hemen gondermelerini rica ederiz. Bu kilavuza, bize gelen elestril eri degerlendirerek, doktora sonrasi calisma yapan arastirmacilari da dahil etmeye karar verdik. Bilgi formumuzu, akademisyenlerimizin vaktini fazla almamak icin elimizden geldigince kisa ve etkin tutmaya calistik.

Genc-ITU'nun buyumesi ve guclenmesi icin kendini ITU'lu hisseden herkesin destegine acigiz. Bize katilmayi ve planlarimizi gerceklestirmede yardimci olmayi dusunuyorsaniz, Genc-ITU'nun size ihtiyaci var.

Genc-ITU'den Sevgilerle...

Emrah Can
Genc-ITU Baskani

Not: Emrah Can Turkiye'ye donmustur. AKH.


Back to Genc-ITU Homepage